Ingredienser
-
140 g grillede artiskokhjerter (drænet vægt) i olie
-
2 spsk. olie fra artiskoklagen
-
2 spsk. cremefraiche 38%
-
1 spsk. rosmarin
-
1 fed hvidløg
-
0.5 citron, skallen
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Er du typen, der gerne serverer en lækker dip sammen med en skål chips eller små kiks, så gæsterne får lidt at tygge på til deres drink…?
Så må du love os at prøve denne silkebløde artiskokcreme. Det er ren velsmag – alle vil elske den, og du ender med at ærgre dig over, at du ikke lavede dobbelt portion.
Artiskokhjerterne til cremen fås på glas i gode supermarkeder. De er først grillede og ligger nu i olie, parat til brug. Vi stavblender dem med cremefraiche, citronskal, chili, hvidløg og rosmarin.
Du kan erstatte chili med et par vrid peber, og den friske rosmarin kunne lige så godt være tørret – eller timian.
Brug artiskokcreme som dip, som appetizer eller som spread på sandwich.
Ingredienser
140 g grillede artiskokhjerter (drænet vægt) i olie | |
2 spsk. olie fra artiskoklagen | |
2 spsk. cremefraiche 38% | |
1 spsk. rosmarin | |
1 fed hvidløg | |
0.5 citron, skallen | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en skål |
2
Færdig
|
Stik en stavblender i skålen og kør, til cremen har en passende konsistens |