Ingredienser
-
2 kg kamsteg
-
Salt til sværen
-
2 dåser kokosmælk
-
30 g ingefær, revet
-
15 limeblade
-
1 rød chili uden kerner, finthakket
-
10 kardemommekapsler, de knuste frø
-
4 stjerneanis, knust
-
1 hvidløg, knust
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Asiatisk flæskesteg er en genial ret til alle, der elsker flæskesteg med sprød svær – og ikke mindst til alle, der elsker en helt fantastisk flæskestegssovs. Du drømmer ikke om, hvor godt den sovs smager!
For at få en vellykket steg må du finde et ildfast fad, der passer med mængden af sovs: Sovsen skal dække alt kødet, mens sværen skal stikke op. Du kan justere ved at hælde ekstra vand ved – eller omvendt, ved at lægge sølvpapir under stegen, så sværen rager op over overfladen.
Velegnet tilbehør til asiatisk flæskesteg er ris og en spændende sprød, asiatisk salat.
Opskriften er mere eller mindre tyvstjålet hos geniale Camilla Plum, der generøst har tilladt os at bruge den. Tak, Camilla!
Ingredienser
2 kg kamsteg | |
Salt til sværen | |
2 dåser kokosmælk | |
30 g ingefær, revet | |
15 limeblade | |
1 rød chili uden kerner, finthakket | |
10 kardemommekapsler, de knuste frø | |
4 stjerneanis, knust | |
1 hvidløg, knust | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Forbered flæskestegen som normalt: Alle svær skal være skåret helt igennem ned til kødlaget og drysses med salt ind imellem |
2
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser i et ildfast fad, der passer til stegens størrelse |
3
Færdig
|
Sænk stegen ned i sovsen - kødet skal være dækket, mens sværen skal stikke op |
4
Færdig
|
Brug evt. sølvpapir til at få sværen så plan som muligt |
5
Færdig
|
Steg ca. 2,5 timer i en 175 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Hold øje: Hvis for meget væde fordamper undervejs, så hæld lidt vand ved |
7
Færdig
|
Giv stegen grill til sidst, hvis sværen ikke er helt sprød |
8
Færdig
|
Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse |