Ingredienser
-
Salat
-
50 g rå jordnødder
-
0.5 glaskål
-
1 rødløg
-
2 æbler
-
3 gulerødder
-
1 bdt. koriander
-
0.5 lime, saften
-
Dressing
-
1 stængel citrongræs
-
2 limeblade
-
1 fed hvidløg
-
10 g ingefær
-
1 chili uden kerner
-
2 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. riseddike
-
1 spsk. sukker
-
2 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Grøntsagerne i denne salat er pæredanske. Vi har så gode, sunde, sprøde og billige grøntsager på vores breddegrader, at det ville være helt gak at bruge noget andet.
Næh, det er dressingen, der giver smagen af Asien. Eller nærmere betegnet Thailand. I den oprindelige gamle opskrift bruges tørrede rejer, tamarind og galanga-rod. Men pyt, denne forenklede version smager stadig både vidunderligt og dybt eksotisk.
Du kan spise asiatisk salat som en enkel frokostret eller som tilbehør til alt stegt fisk og kød. Prøv fx salaten til en asiatisk flæskesteg.
Ingredienser
Salat |
|
50 g rå jordnødder | |
0.5 glaskål | |
1 rødløg | |
2 æbler | |
3 gulerødder | |
1 bdt. koriander | |
0.5 lime, saften | |
Dressing |
|
1 stængel citrongræs | |
2 limeblade | |
1 fed hvidløg | |
10 g ingefær | |
1 chili uden kerner | |
2 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. riseddike | |
1 spsk. sukker | |
2 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist jordnødderne på en hed pande, til de bliver let lysebrune |
2
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Hak korianderen groft |
4
Færdig
|
Blend alle ingredienser til dressingen (minus olie) til en ensartet masse |
5
Færdig
|
Steg dressingen i olien ved lav varme i 3 minutter – lad køle af et par minutter |
6
Færdig
|
Bland jordnødder, grøntsager og koriander godt rundt i den lunke, tyktflydende dressing |
7
Færdig
|
Dryp saften af en halv lime over ved servering |