Opskrift: Aubergine-lasagne – melanzane alla parmigiana

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g auberginer
1 spsk. salt
Olie
1 potte basilikum
100 g parmesan, fint revet
100 g mozzarella, tyndt skåret
Tomatsovs
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 spsk. balsamico
1 ds. flået tomat
1 tsk. salt, peber

Opskrift: Aubergine-lasagne – melanzane alla parmigiana

En forrygende mellemting mellem lasagne og moussaka

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Værsgo, her kommer en nem opskrift på en forrygende italiensk specialitet, som omfatter både auberginer og parmesan. Det er en meget populær ret i støvlelandet og kan måske bedst beskrives som en mellemting mellem en italiensk lasagne og en græsk moussaka. Lutter gode sager lagt lag på lag og bagt i ovnen.

Der er mange meninger om denne italienske himmerigsmundfuld. Ikke engang navnet kan man blive enige om. Nogen siger melanzane alla parmigiana, andre hævder stædigt, at retten i virkeligheden hedder parmigiana di melanzane. I folkemunde kaldes den bare parmigiana, der betyder noget i retning af ‘tilberedt med parmesan’.

Der er naturligvis også vild uenighed om, hvorvidt retten oprindeligt stammer fra Sicilien, Campania (Napoli) eller Parma, hvorfra parmesanen stammer. Og hvad der er de rigtige ingredienser osv.

Det skulle dog være nogenlunde sikkert, at retten bør indeholde aubergine (melanzana), parmesanost, tomatsovs og frisk basilikum. Mange opskrifter nævner også mozzarella, mens andre siger rasp eller både mozzarella og rasp. Her dropper vi raspen.

Forberedelsen af auberginerne deler i dén grad vandene. Skal de steges i olie på panden, skal de vendes i æg og steges på panden, skal de steges i ovnen? Og skal de vandes ud først? Vi vælger at vande de skiveskårne auberginer ud med salt for at fjerne noget af plantens karakteristiske bitterhed (og en masse overflødigt vand) – og derefter riste skiverne i ovnen for at mørne og tilføre en nøddeagtig smag uden at bruge for meget fedtstof.

Herefter skal aubergine-lasagnen komponeres ved at lægge lag af tomatsovs-auberginer-parmesan-basilikum 2-3 gange afsluttende med mozzarella og parmesan. En halv time i ovnen, og så er der serveret.

Du kan bruge melanzane alla parmigiana som tilbehør til stegt kød og pasta – eller som en selvstændig vegetarret. Som tilbehør rækker denne portion til 4 personer.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver, bland med salt og lad trække 30 minutter

2
Færdig

Imens laver du tomatsovsen:

Varm olien op i en gryde og småsteg de fint skårne grøntsager, til løgene bliver blanke

3
Færdig

Hæld balsamico ved og lad fordampe

4
Færdig

Hæld flået tomat, salt og peber ved og lad koge ind, til det meste væde er fordampet

5
Færdig

Skyl aubergineskiverne og knug meget af vandet ud

6
Færdig

Læg aubergineskiverne på et stykke bagepapir, pensl med lidt olie og steg 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

I et lille ovnfast fad (ca. 15 x 20 cm) lægger du nu rettens elementer i lag:
- først et lag tomatsovs
- et lag auberginer
- et lag parmesan
- et lag basilikumblade
- gentag de fire lag
- slut af med tomatsovs, mozzarella og parmesan

8
Færdig

Bag retten 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn

9
Færdig

Servér med basilikumblade, der er revet itu

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
forrige
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
Opskrift: Glutenfri engelske flapjacks
næste
Opskrift: Glutenfri engelske flapjacks
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
forrige
Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg
Opskrift: Glutenfri engelske flapjacks
næste
Opskrift: Glutenfri engelske flapjacks