Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
0.5 sommerkål eller spidskål
1 bdt. forårsløg
1 bdt. radiser
1 agurk
8 nye gulerødder
250 g cherrytomater
400 g kogte hvide bønner
Pestodressing
1 potte basilikum
50 g nødder
2 fed hvidløg
1 grøn chili
0.75 dl vand
0.5 dl olie
0.25 dl citronsaft
0.75 tsk. salt

Opskrift: Buddha bowl med hvide bønner og æg

- dansk sommergrønt og pestodressing

Sund og sprød salatskål med masser af mums i

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pestodressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Buddha bowl er et andet ord for en komplet, vegetarisk madsalat med masser af grønt samt rå og kogte sager og en lækker dressing. Salaten skal indeholde både vitaminer og proteiner nok til at dække dit næringsbehov i et måltid.

Nogen påstår, at Buddha bowl har fået sit pudsige navn, fordi salaten ofte anrettes som en lille forhøjning i en stor skål – af samme form som gudens runde mave.

Du kan putte alle mulige grøntsager, bønner, linser og sågar frugt i en Buddha bowl. Vi har før lavet Buddha bowl med kikærter og karamelliserede rødløg og Buddha bowl med linser og græskar.

Det er en ret, man aldrig bliver træt af, og som kan varieres i det uendelige. I denne opskrift skal det handle om en Buddha bowl, hvor proteinerne består af kogte, hvide bønner og meget smilende æg. Vitaminerne kommer fra sommerkål, nye gulerødder, nye rødløg, radiser, tomater og agurk.

Dressingen er et kapitel for sig. Det er en virkelig mumset pestodressing med masser af basilikum, hvidløg, citron og blendede hasselnødder (men ingen ost). Dressingen er tyk og cremet og samler alle de sunde sager, så salaten bliver en fornøjelse af spise. Men bare rolig, selv om dressingen er cremet, er den stadig enormt sund – der er mere vand end olie i. Du kan i øvrigt erstatte den let stærke, grønne chili med 1/2 tsk. chiliflager eller et drys peber.

Vælg selv, om du vil købe de hvide bønner på dåse (alternativt kikærter), eller om du vil koge de billige, tørre bønner selv: Udblød bønnerne i masser af vand natten over, kassér vandet og kog bønnerne 40 minutter i letsaltet vand tilsat et par laurbærblade.

Nyd Buddha bowl som middagsret eller som frokostsalat.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kog æggene 6 minutter, pil og halvér dem

2
Færdig

Snit sommerkålen fint og læg som bund i en pæn skål

3
Færdig

Skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker og fordel i grupper oven på salaten

4
Færdig

Lav også to grupper med æg og hvide bønner

5
Færdig

Blend ingredienserne til pestodressing og hæld ud over salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
Opskrift: Aubergine-lasagne - melanzane alla parmigiana
næste
Opskrift: Aubergine-lasagne – melanzane alla parmigiana
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævet franskbrød i form (røremaskine)
Opskrift: Aubergine-lasagne - melanzane alla parmigiana
næste
Opskrift: Aubergine-lasagne – melanzane alla parmigiana