Opskrift: Glutenfri engelske flapjacks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
150 g smør
150 g brun farin
3 spsk. lys sirup
150 g havregryn
150 g boghvedeflager
100 g kokosmel
100 g lyse rosiner

Opskrift: Glutenfri engelske flapjacks

med boghvede, kokos og lyse rosiner

Englændernes svar på myslibarer er syndigt søde og lækre

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En flapjack er en blanding mellem en myslibar og en småkage. Havregryn og boghvede trækker flapjack i retning af myslibaren – men smør, brun farin og sirup gør dine flapjacks til nogle ualmindeligt søde og syndige småkager. Knasende sprøde og lækre.

Flapjacks er opfundet i Storbritannien og er den dag i dag uhyre populære i England, Irland, Newfoundland og på Isle of Man.

Som sagt kan du anvende både havregryn og boghvede i flapjacks. Vi bruger halvt af hvert, men hvis du kun har havregryn, fungerer det også fint.

Oprindeligt består en flapjack blot af havregryn/boghvede, smør, brun farin og sirup. Mange vælger dog at tilsætte fx chokolade og/eller tørret frugt. I disse flapjacks supplerer vi med lyse rosiner og kokosmel, men det kunne lige så godt være dadler, tørrede abrikoser, trænebær, gojibær… Du bestemmer selv.

Dejen er lidt smuldrende og porøs. Men du skal ikke være bekymret: Når dejen er bagt, har stået ved ovnens eftervarme og er kølet af, samler den sig til en fast plade, som du kan skære flotte, sprøde klodser ud af. Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smør, farin og sirup i en gryde og rør de øvrige ingredienser i

2
Færdig

Rul dejen ud til en 1 cm tyk firkantet plade mellem 2 stykker bagepapir

3
Færdig

Fjern det øverste stykke bagepapir

4
Færdig

Bag 20 minutter på næstøverste rille i en 170 grader varm ovn

5
Færdig

Sluk ovnen og lad stå ved eftervarmen

6
Færdig

Skær i passende stykker (flapjacks), når kagepladen er kold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Aubergine-lasagne - melanzane alla parmigiana
forrige
Opskrift: Aubergine-lasagne – melanzane alla parmigiana
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
næste
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
Opskrift: Aubergine-lasagne - melanzane alla parmigiana
forrige
Opskrift: Aubergine-lasagne – melanzane alla parmigiana
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos
næste
Opskrift: Vegetar quesadillas med bønnemos

Tilføj Din Kommentar