Ingredienser
-
Æg
-
Vand
Et par ord om vores opskrift
Uhm, sådan et stort, dampende blødkogt æg … er det ikke bare indbegrebet af hyggelig morgenmad i weekenden?
Mærkeligt nok falder det mange mennesker svært at koge æg så præcist, at hviden bliver tilpas hård, og blommen er lækkert flydende.
Men bare rolig, det er faktisk utroligt let, når man én gang har lært det. Så her kommer den – den nemme, idiotsikre opskrift på blødkogt æg kogt til perfektion.
Husk at krydre det friskkogte æg med både salt og peber. Netop her kommer peberet til sin ret: Man fornemmer, at krydderiet har mange flere smagsnuancer, end når det bare kværnes ud over en bøf.
PS. Ønsker du smilende æg, giver du blot ægget 1,5 minut ekstra.
PPS. Ønsker du hårdkogte æg, giver du blot ægget 3 minutter ekstra.
Ingredienser
Æg | |
Vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag æggene ud af køleskabet mindst 1 time, før de skal spises |
2
Færdig
|
Læg æggene i en gryde med vand, så det næsten dækker - låg på |
3
Færdig
|
Sæt fuldt blus under æggene, men skynd dig at skrue ned, når de koger |
4
Færdig
|
Nu skal de småkoge 4 eller 5 minutter (henh. små eller store æg) |
5
Færdig
|
Når tiden er gået, skyller du hurtigt æggene under den kolde hane |
6
Færdig
|
Server straks - gerne med både salt og peber |