Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin
Med skinke, parmesan og muskat

0 0
Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkålshoved
50 g smør
3 spsk. mel
2 dl mælk
4 æg
250 g kogt skinke, i tern
1 tsk. salt
1 muskatnød, revet
1 dl rasp
50 g parmesan, revet

Sprød blomkålsgratin med skinke er mormormad for hele familien

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du aldrig har lavet gratin før, bæver du måske ved tanken om, hvordan du skal få den lige så luftig indeni og sprød udenpå som hos din mor eller mormor. Bare rolig, det er lige ud ad landevejen.

Æggene hæver af sig selv inde i ovnen og gør gratinen luftig. Raspen får en masse varme og bliver sprød. Og så er sagen jo klar, ikke sandt? Følg opskriften til punkt og prikke, så kan det ikke gå galt.

I forhold til mormors opskrift har vi tilføjet en smule parmesan på toppen. Det gør gratinen endnu mere mumset. Vi bruger nok også lidt mere muskat end mormor, men det hyggelige krydderi smager simpelt hen så godt sammen med blomkål. Måske puttede mormor heller ikke skinke i sin gratin – det gør vi, men du bestemmer selv: Blomkålsgratin kan sagtens spises uden kød.

Du kan enten bruge blomkålsgratin som tilbehør til fx frikadeller eller andre kødretter. Eller du kan servere gratinen som hovedret med en råkost eller grøn salat til.

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkålshoved
50 g smør
3 spsk. mel
2 dl mælk
4 æg
250 g kogt skinke, i tern
1 tsk. salt
1 muskatnød, revet
1 dl rasp
50 g parmesan, revet
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Del blomkålshoved inkl. stok i små buketter

2
Færdig

Kog blomkålen 3 minutter i letsaltet vand - gem 1 dl af kogevandet

3
Færdig

Smelt smørret og pisk mel i

4
Færdig

Pisk kogevand og mælk i og lad småkoge et par minutter, til sovsen er tyk

5
Færdig

Skil æggene i blommer og hvider

6
Færdig

Tag gryden af ilden og pisk æggeblommerne i

7
Færdig

Vend blomkål og skinke i sovsen

8
Færdig

Krydr med salt, peber og muskat

9
Færdig

Pisk æggehviderne stive og vend i sovsen

10
Færdig

Smør et ovnfast fad og fordel 1/2 dl rasp rundt i fadet

11
Færdig

Hæld sovsen med blomkål osv. ned i fadet

12
Færdig

Drys først ost og så resten af raspen over

13
Færdig

Bag gratinen 40 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Coq au vin med rosévin
forrige
Opskrift: Coq au vin med rosévin
Opskrift: Rugbrødsdrys - helt enkelt
næste
Opskrift: Rugbrødsdrys – helt enkelt
Opskrift: Coq au vin med rosévin
forrige
Opskrift: Coq au vin med rosévin
Opskrift: Rugbrødsdrys - helt enkelt
næste
Opskrift: Rugbrødsdrys – helt enkelt

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here