Ingredienser
-
200 g rugbrød
-
50 g brun farin
Et par ord om vores opskrift
Rugbrødsdrys eller ymerdrys er et vidt begreb. Du kan lave det med krydderier, fedtstof og andre gode sager – eller du kan gå helt enkelt til værks og søge ind til kernen af produktet: Noget mættende, noget knasende, noget sødt.
I sin helt simple form kan rugbrødsdrys bestå at rugbrød og sukker. Hvis dit rugbrød er tilstrækkelig tørt og trist, kan du bare smuldre det sammen med sukker og hælde over din ymer.
Hvis dit rugbrød derimod stadig er lidt saftigt, er du nødt til lige at tørre det lidt i ovnen, før det får sit karakteristiske crunch. Har du brun farin i huset, smager det bedre end almindeligt sukker. Du kan også bruge rørsukker eller muscovadosukker.
Ingredienser
200 g rugbrød | |
50 g brun farin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv rugbrødet på et rivejern |
2
Færdig
|
Bland med brun farin |
3
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 175 g varm ovn |
4
Færdig
|
Rør rundt i drysset efter 10 minutter |
5
Færdig
|
Drysset bliver dejligt sprødt, når det køler af |