Opskrift: Blomkålssteaks med za’atar og bagte cherrytomater

0 0
Opskrift: Blomkålssteaks med za’atar og bagte cherrytomater

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkål
200 g cherrytomater
3 spsk. olivenolie
4 spsk. za’atar
Pynt
Koriander
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Ny, lækker opskrift til alle landets tusinder af blomkålselskere: Skær blomkålshovedet i tykke skiver, pensl med olivenolie og drys med det vidunderlige mellemøstlige blandingskrydderi za’atar. 20 minutter i ovnen sammen med en håndfuld cherrytomater, og så står du med den skønneste grøntsagsret.

Få en nem opskrift på hjemmelavet za’atar efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkål
200 g cherrytomater
3 spsk. olivenolie
4 spsk. za’atar
Pynt
Koriander
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 200 grader

2
Færdig

Skær blomkålshovedet i 2 cm tykke skiver

3
Færdig

Pensl med olivenolie og drys med za’atar

4
Færdig

Bag 20 minutter midt i ovnen i et ovnfast fad sammen med tomaterne

5
Færdig

Pynt med korianderblade

Mere om blomkålssteaks med za’atar og bagte cherrytomater

Blomkål er en af danskernes yndlingsgrøntsager. Det krøllede hoved kan spises råt i salater, dampet som tilbehør til alt muligt, kogt i en cremet suppe med et drys bacon – og bagt i ovnen.

At kalde disse bagte blomkålsskiver for steaks er lidt en modesag. Det er ligesom, at man kalder tynde skiver marineret rødbede for rødbedecarpaccio. Vi kunne også bare kalde dagens ret for bagt blomkål med za’atar.

Za’atar er et vidunderligt mellemøstligt blandingskrydderi, der smager uforligneligt sammen med de fleste grøntsager, på salater, som drys på brød eller som dip rørt med lidt olie. Du kan købe za’atar færdigblandet rundt omkring, men du kan også nemt blande det selv. Det kræver bare, at du får fat i en pose sumak, som er et andet mellemøstligt krydderi.

Her er opskriften på hjemmelavet za’atar:

  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. sumak
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. spidskommen
  • 0.5 tsk. peberkorn
  • 0.5 tsk. salt
  1. Rist først sesamfrøene lysebrune på en pande, og kværn herefter alle ingredienser til pulver i din morter. Det tager 5 minutter.
  2. Sammen med blomkålsskiverne bager vi også en bakkefuld cherrytomater. Efter 20 minutter i ovnen er de så søde og lækre, at du ville ønske, at du havde lavet firedobbelt portion.
  3. Til sidst drysser du med friske korianderblande, og så smager det hele som en tur ud til de egne af verden, hvor man rider på kameler og ryger vandpibe.

Spis blomkålssteaks med za’atar og bagte cherrytomater som tilbehør til stegt kylling eller koteletter – eller som fyld i pitabrød på en af ugens vegetardage. Supplér gerne med denne libanesiske tahindip.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Nudler med svinekød - dandan noodles
forrige
Opskrift: Nudler med svinekød – dandan noodles
Høns i peberrod
næste
Opskrift: Høns i peberrod (slankeversion)
Nudler med svinekød - dandan noodles
forrige
Opskrift: Nudler med svinekød – dandan noodles
Høns i peberrod
næste
Opskrift: Høns i peberrod (slankeversion)

Tilføj Din Kommentar