Ingredienser
-
1 blomkål
-
200 g cherrytomater
-
3 spsk. olivenolie
-
4 spsk. za’atar
-
Pynt
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Ny, lækker opskrift til alle landets tusinder af blomkålselskere: Skær blomkålshovedet i tykke skiver, pensl med olivenolie og drys med det vidunderlige mellemøstlige blandingskrydderi za’atar. 20 minutter i ovnen sammen med en håndfuld cherrytomater, og så står du med den skønneste grøntsagsret.
Få en nem opskrift på hjemmelavet za’atar efter opskriften.
Ingredienser
1 blomkål | |
200 g cherrytomater | |
3 spsk. olivenolie | |
4 spsk. za’atar | |
Pynt |
|
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 200 grader |
2
Færdig
|
Skær blomkålshovedet i 2 cm tykke skiver |
3
Færdig
|
Pensl med olivenolie og drys med za’atar |
4
Færdig
|
Bag 20 minutter midt i ovnen i et ovnfast fad sammen med tomaterne |
5
Færdig
|
Pynt med korianderblade |
Mere om blomkålssteaks med za’atar og bagte cherrytomater
Blomkål er en af danskernes yndlingsgrøntsager. Det krøllede hoved kan spises råt i salater, dampet som tilbehør til alt muligt, kogt i en cremet suppe med et drys bacon – og bagt i ovnen.
At kalde disse bagte blomkålsskiver for steaks er lidt en modesag. Det er ligesom, at man kalder tynde skiver marineret rødbede for rødbedecarpaccio. Vi kunne også bare kalde dagens ret for bagt blomkål med za’atar.
Za’atar er et vidunderligt mellemøstligt blandingskrydderi, der smager uforligneligt sammen med de fleste grøntsager, på salater, som drys på brød eller som dip rørt med lidt olie. Du kan købe za’atar færdigblandet rundt omkring, men du kan også nemt blande det selv. Det kræver bare, at du får fat i en pose sumak, som er et andet mellemøstligt krydderi.
Her er opskriften på hjemmelavet za’atar:
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. sumak
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. spidskommen
- 0.5 tsk. peberkorn
- 0.5 tsk. salt
- Rist først sesamfrøene lysebrune på en pande, og kværn herefter alle ingredienser til pulver i din morter. Det tager 5 minutter.
- Sammen med blomkålsskiverne bager vi også en bakkefuld cherrytomater. Efter 20 minutter i ovnen er de så søde og lækre, at du ville ønske, at du havde lavet firedobbelt portion.
- Til sidst drysser du med friske korianderblande, og så smager det hele som en tur ud til de egne af verden, hvor man rider på kameler og ryger vandpibe.
Spis blomkålssteaks med za’atar og bagte cherrytomater som tilbehør til stegt kylling eller koteletter – eller som fyld i pitabrød på en af ugens vegetardage. Supplér gerne med denne libanesiske tahindip.