Ingredienser
-
1 blomkålshoved
-
2 spsk. olivenolie
-
Hummus
-
0.5 dl olivenolie
-
3 spsk. vand
-
2 spsk. tahin
-
2 spsk. citronsaft
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Pynt
-
Korianderblade
-
Evt. paprika
Et par ord om vores opskrift
Er du vild med traditionel hummus lavet af kikærter, skal du unde dig selv at prøve blomkålshummus. Det smager mindst lige så godt. Blomkålen bages i ovnen, til den er let lysebrun og smager af ristede nødder. Herefter blendes den med tahin, spidskommen og andre gode sager. Glæd dig til en nem og lækker hummus, som er et hit, når den duppes op med hjemmebagt pitabrød.
Læs mere om blomkålshummus efter opskriften.
Ingredienser
1 blomkålshoved | |
2 spsk. olivenolie | |
Hummus |
|
0.5 dl olivenolie | |
3 spsk. vand | |
2 spsk. tahin | |
2 spsk. citronsaft | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Pynt |
|
Korianderblade | |
Evt. paprika |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 200 grader |
2
Færdig
|
Snit blomkålshovedet i mindre buketter og vend med lidt olie |
3
Færdig
|
Bag blomkålsbuketterne 40 minutter midt i ovnen, til de er bløde og en anelse lysebrune hist og pist |
4
Færdig
|
Blend blomkålen med alle ingredienser til hummus, til konsistensen er blød og cremet |
5
Færdig
|
Servér blomkålshummus lun eller afkølet med et drys korianderblade og evt. lidt paprika |
Mere om blomkålshummus
Hummus er bare verdens bedste dip, punktum. Den lækre, krydrede kikærtepuré har bredt sig fra Mellemøsten over hele den vestlige verden og nydes i tonsvis hver eneste dag.
Traditionelt laves hummus af kikærter, som jo er billige, klimavenlige bælgfrugter. De bløde, kogte kikærter blendes med sesampastaen tahin, spidskommen og andre gode sager – og sværere er det faktisk ikke at lave den cremede dip med den karakteristiske smag.
I stedet for kikærter kan du naturligvis bruge andre slags bælgfrugter som fx danske Ingrid-ærter. Du kan også bruge sunde grøntsager som broccoli – og blomkål.
Blomkål er en grøntsag, som mange mennesker er helt vilde med. Smagen er mild og let nøddeagtig, uanset om du spiser blomkålen rå, bagt eller dampet. Blomkålens nøddepræg forstærkes af en tur i ovnen, hvor de hvide buketter får lov at tage lidt farve.
Til en skålfuld blomkålshummus blendes den ristede blomkål med præcis de samme ingredienser som en gammeldags hummus lavet af kikærter: Tahin, spidskommen, chili, salt – samt olivenolie, citronsaft og lidt vand. Det er lige ud ad den levantiske landevej.
Alle, der holder af traditionel hummus, vil elske blomkålshummus. Drys med korianderblade og skovl den krydrede, cremede dip om med dejligt, hjemmebagt pitabrød.
Savner du opskriften på en passende velkomstdrink – med eller uden alkohol – findes den også her på siden.