Opskrift: Libanesisk salat med blomkål og kikærter
Krydret og mættende salat med en fantastisk smag

0 0
Opskrift: Libanesisk salat med blomkål og kikærter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Ovnbagt salat
1 blomkål
2 gulerødder
2 løg
500 g kikærter
100 g mandler
1 dl kogevand fra kikærterne
0.5 dl olivenolie
0.5 citron, saften
3 fed hvidløg, knust
3 spsk. za’atar
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Tahindressing
3 spsk. olivenolie
3 spsk. vand
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 spsk. honning
1 tsk. salt, peber
Desuden
1 bdt. koriander
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Ovnbagt salat

  • Tahindressing

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Før 1975 havde den skønne stad Beirut status som Mellemøstens Paris. Turister valfartede fra nær og fjern for at nyde de smukke boulevarder, de brede strande, de venlige mennesker, det pulserende natteliv – og maden! Det libanesiske køkken er virkelig værd at fordybe sig i.

Denne vidunderlige, ovnbagte salat har mange af de smage og teksturer, vi forbinder med Mellemøsten i almindelighed og Libanon i særdeleshed. Kikærter og mandler, blandingskrydderiet za’atar, hvori indgår bl.a. sesamfrø, sumak, spidskommen og oregano – og dressingen, der smager mildt og rundt af tahin.

Du kan købe za’atar færdigblandet i etniske grønthandlere og her på nettet, men du kan også lave dig en portion selv på 5 minutter. Tjek Spicy Twists opskrift på hjemmelavet za’atar. Den eneste ’underlige’ ingrediens i za’atar er sumak, der smager let tørt og syrligt. I stedet for sumak kan du rive skallen af et par økologiske limefrugter.

Nyd denne sunde, mættende og voldsomt velsmagende libanesiske salat som en selvstændig vegetarret – lun eller kold, til frokost eller aften – eller brug den som spændende tilbehør til kød- eller fiskeretter.

Hv’angår kikærterne. Du kan naturligvis købe et par dåser færdigkogte kikærter og lad indgå i retten. Men du kan også koge dem selv; det er billigere, mere klimavenligt og smager MEGET bedre. Læg 250 g tørre kikærter i blød 10-12 timer i rigeligt vand – kassér iblødsætningsvandet og kog kikærterne 40 minutter i frisk vand tilsat rigeligt salt og et par laurbærblade – lad gerne kikærterne stå og trække i kogevandet. De 250 g kikærter er nu svulmet op til 500 g og smager helt fantastisk.

Se nogle af Spicy Twists beslægtede opskrifter:

Ingredienser

Antal personer:
Ovnbagt salat
1 blomkål
2 gulerødder
2 løg
500 g kikærter
100 g mandler
1 dl kogevand fra kikærterne
0.5 dl olivenolie
0.5 citron, saften
3 fed hvidløg, knust
3 spsk. za’atar
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Tahindressing
3 spsk. olivenolie
3 spsk. vand
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 spsk. honning
1 tsk. salt, peber
Desuden
1 bdt. koriander

Sådan gør du

1
Færdig

Snit blomkål i små buketter – skær gulerødder og løg i mundrette stykker

2
Færdig

Bland alle ingredienser til den ovnbagte salat i en stor skål og spred herefter ud på et stykke bagepapir i en bradepande

3
Færdig

Bag 40 minutter på næstnederste rille i en 200 g varm ovn

4
Færdig

Rør tahindressing sammen og hæld over salaten ved servering

5
Færdig

Pynt med frisk koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kinesisk agurkesalat med sesam
forrige
Opskrift: Kinesisk agurkesalat med sesam
Cremet pasta med laks og fennikel
næste
Opskrift: Cremet pasta med laks og fennikel
Kinesisk agurkesalat med sesam
forrige
Opskrift: Kinesisk agurkesalat med sesam
Cremet pasta med laks og fennikel
næste
Opskrift: Cremet pasta med laks og fennikel

Tilføj Din Kommentar