Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
- bønner, champignon og tomater

0 0
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 entrecotes
Olivenolie
Salt, peber
Salat
250 g markchampignon
250 g grønne bønner
250 g cherrytomater
2 skalotteløg
0.5 bdt. bredbladet persille
Sennepsdressing
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber
0.5 tsk. sukker

En anderledes raffineret måde at spise grillbøf på

Ingredienser

  • Salat

  • Sennepsdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Entrecote er en pragtfuld udskæring af oksefilet med tyk fedtkant. En typisk entrecote vil være ca. 2 cm tyk – og stegetiden er ca. 2 minutter på hver side, uanset om det foregår på pande eller grill. Herefter skal kødet helst trække 10 minutter, så saften forbliver inde i kødet.

Steg ALTID fedtkanten med!! Fedtet giver smag til kødet undervejs og kan altid skæres væk bagefter.

Et andet vigtigt fif er at tage kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og give det salt og peber, så det lige står og marinerer, mens det opnår stuetemperatur. Tricket kaldes gourmetsaltning.

Intet er nemmere end at grille en entrecote. Den skal som sagt bare have et par minutter på hver side ved ganske høj varme. That’s it.

Men i stedet for at servere de hele bøffer med ‘hele svineriet’ ved siden af – ja, så er det lidt mere raffineret at anrette tilbehøret som en salat og lægge de skiveskårne entrecotes oven på med følsom hånd.

Salaten kan med fordel bestå af stegte markchampignon, let kogte bønner, rå tomater af høj kvalitet, lidt hakket skalotteløg og persille og en fransk sennepsdressing. Det er ting, der i forvejen smager godt til grillbøffer, og naturligvis gør sig lige så godt i en salat.

Giv et glas kraftig rødvin til denne smagsintensive bøfsalat med entrecote på grill. Og måske en skovlfuld nylavede ovnfritter.

Ingredienser

Antal personer:
4 entrecotes
Olivenolie
Salt, peber
Salat
250 g markchampignon
250 g grønne bønner
250 g cherrytomater
2 skalotteløg
0.5 bdt. bredbladet persille
Sennepsdressing
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber
0.5 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Tag bøfferne ud af køleskabet 1 time før tilberedning og smør dem ind i olie, salt og peber

2
Færdig

Skær markchampignon i halve og sæt dem over med lidt olie og salt på en pande ved middelvarme - de skal have LANG tid (mindst 30 minutter) og udskille meget væske, før de er færdige

3
Færdig

Smid bønnerne i kogende, letsaltet vand og giv dem 2-3 minutter - bid i én undervejs - og skyl dem straks i koldt vand, når de er færdige

4
Færdig

Lad cherrytomaterne forblive hele, hak skalotteløgene samt persillen halvfint

5
Færdig

Ryst sennepsdressingen sammen

6
Færdig

Bland grøntsager, persille og dressing sammen på et pænt fad med champignonerne liggende for sig selv i siden

7
Færdig

Grillen og grillristen skal være maksimalt varm - læg nu bøfferne på direkte over de glødende briketter og steg dem først 2 minutter på den ene side, dernæst 2 minutter på den anden side - nu vil de som regel være nydeligt rosa og saftige

8
Færdig

Lad være med at gå i panik over, at det dryppende fedt får flammerne til at blusse op og ramme bøfferne direkte - det giver kun ekstra grillsmag

9
Færdig

Tag bøfferne af og lad dem hvile 10 minutter, før du skærer dem i 2 cm tykke skiver og anretter pænt oven på salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
forrige
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
Opskrift: Ostebrød med løvstikke
næste
Opskrift: Ostebrød med løvstikke
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
forrige
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
Opskrift: Ostebrød med løvstikke
næste
Opskrift: Ostebrød med løvstikke

Tilføj Din Kommentar