Ingredienser
-
4 entrecotes
-
Olivenolie
-
Salt, peber
-
Salat
-
250 g markchampignon
-
250 g grønne bønner
-
250 g cherrytomater
-
2 skalotteløg
-
0.5 bdt. bredbladet persille
-
Sennepsdressing
-
3 spsk. olivenolie
-
2 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. dijonsennep
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt, peber
-
0.5 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Entrecote er en pragtfuld udskæring af oksefilet med tyk fedtkant. En typisk entrecote vil være ca. 2 cm tyk – og stegetiden er ca. 2 minutter på hver side, uanset om det foregår på pande eller grill. Herefter skal kødet helst trække 10 minutter, så saften forbliver inde i kødet.
Steg ALTID fedtkanten med!! Fedtet giver smag til kødet undervejs og kan altid skæres væk bagefter.
Et andet vigtigt fif er at tage kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og give det salt og peber, så det lige står og marinerer, mens det opnår stuetemperatur. Tricket kaldes gourmetsaltning.
Intet er nemmere end at grille en entrecote. Den skal som sagt bare have et par minutter på hver side ved ganske høj varme. That’s it.
Men i stedet for at servere de hele bøffer med ‘hele svineriet’ ved siden af – ja, så er det lidt mere raffineret at anrette tilbehøret som en salat og lægge de skiveskårne entrecotes oven på med følsom hånd.
Salaten kan med fordel bestå af stegte markchampignon, let kogte bønner, rå tomater af høj kvalitet, lidt hakket skalotteløg og persille og en fransk sennepsdressing. Det er ting, der i forvejen smager godt til grillbøffer, og naturligvis gør sig lige så godt i en salat.
Giv et glas kraftig rødvin til denne smagsintensive bøfsalat med entrecote på grill. Og måske en skovlfuld nylavede ovnfritter.
Ingredienser
4 entrecotes | |
Olivenolie | |
Salt, peber | |
Salat |
|
250 g markchampignon | |
250 g grønne bønner | |
250 g cherrytomater | |
2 skalotteløg | |
0.5 bdt. bredbladet persille | |
Sennepsdressing |
|
3 spsk. olivenolie | |
2 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. dijonsennep | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt, peber | |
0.5 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag bøfferne ud af køleskabet 1 time før tilberedning og smør dem ind i olie, salt og peber |
2
Færdig
|
Skær markchampignon i halve og sæt dem over med lidt olie og salt på en pande ved middelvarme - de skal have LANG tid (mindst 30 minutter) og udskille meget væske, før de er færdige |
3
Færdig
|
Smid bønnerne i kogende, letsaltet vand og giv dem 2-3 minutter - bid i én undervejs - og skyl dem straks i koldt vand, når de er færdige |
4
Færdig
|
Lad cherrytomaterne forblive hele, hak skalotteløgene samt persillen halvfint |
5
Færdig
|
Ryst sennepsdressingen sammen |
6
Færdig
|
Bland grøntsager, persille og dressing sammen på et pænt fad med champignonerne liggende for sig selv i siden |
7
Færdig
|
Grillen og grillristen skal være maksimalt varm - læg nu bøfferne på direkte over de glødende briketter og steg dem først 2 minutter på den ene side, dernæst 2 minutter på den anden side - nu vil de som regel være nydeligt rosa og saftige |
8
Færdig
|
Lad være med at gå i panik over, at det dryppende fedt får flammerne til at blusse op og ramme bøfferne direkte - det giver kun ekstra grillsmag |
9
Færdig
|
Tag bøfferne af og lad dem hvile 10 minutter, før du skærer dem i 2 cm tykke skiver og anretter pænt oven på salaten |