Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter
- med mandelmel og havregryn

0 0
Opskrift: Lækre glutenfri rabarbersnitter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
200 g rabarber, renset vægt
50 g rørsukker
Dej
200 g mandelmel
150 g smør
75 g rørsukker
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. kardemomme
0.25 tsk. salt
Glasur og pynt
150 g flormelis
3 spsk. saft fra rabarberkompot
Frysetørrede hindbær

Skønne kager, som hele familien vil elske

Ingredienser

  • Rabarberkompot

  • Dej

  • Glasur og pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Når rabarberne titter frem om foråret, er det startskuddet til et væld af lækre kager, desserter og drinks. For når de sure, røde stængler tilsættes masser af sødme og varme, forvandler de sig til uforlignelige delikatesser fyldt med den mest intense smag.

Se også vores opskrifter på glutenfri rabarbermuffins, klassiske rabarbermuffins, rabarberkoldskål, rabarbertrifli og rabarbermojito.

Rabarbersnitter er i virkeligheden rabarberkompot smurt ud mellem to tynde lag dej, der bages og herefter betrækkes med rabarberglasur. Det smager naturligvis helt forrygende.

Vi foreslår en glutenfri dej med mandelmel og havregryn. Det er både sundere og smager bedre, end hvis du bruger almindeligt hvedemel.

Rabarberkompotten består udelukkende af rabarber, der skæres i små stykker, og sukker. Når de to ting varmes op i en gryde, afgives en masse saft, som rabarberne koger møre i på under 10 minutter. Det er utroligt let.

En smule af saften fra rabarberkompotten røres med flormelis, og så har du den lækreste rabarberglasur til at smøre på de afkølede snitter.

Du behøver ikke at drysse noget oven på rabarbersnitterne, men vi synes, frysetørrede hindbær ser ret blæret ud. De frysetørrede hindbær kan du købe i velassorterede supermarkeder.

Hvis du er i god tid, så sæt rabarbersnitterne i køleskab nogle timer eller natten over. De smager fantastisk, når de er kolde.

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberkompot
200 g rabarber, renset vægt
50 g rørsukker
Dej
200 g mandelmel
150 g smør
75 g rørsukker
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. kardemomme
0.25 tsk. salt
Glasur og pynt
150 g flormelis
3 spsk. saft fra rabarberkompot
Frysetørrede hindbær
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave rabarberkompotten, så den kan køle af:

2
Færdig

Skær de rensede rabarber i 1 cm stykker, bland med sukkeret i en gryde og steg ved middelhøj varme uden låg

3
Færdig

Efter 5-10 minutter er rabarberne bløde og smattede - sluk for varmen og lad køle af

4
Færdig

Nu er det tid til dejen:

5
Færdig

Ælt med fingrene alle ingredienser til dej sammen i en skål

6
Færdig

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en stor firkant (ca. 30 x 40 cm)

7
Færdig

Stil i køleskabet 30 minutter, så dejen stivner lidt

8
Færdig

Del dejen i to lige store stykker - smør rabarberkompot på det ene stykke og læg det andet ovenpå

9
Færdig

Prik huller med en gaffel i det øverste lag dej

10
Færdig

Bag 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn - tag ud og køl af

11
Færdig

Rør glasuren sammen og smør på kagen, drys med frysetørrede hindbær og skær ud i rudeformede snitter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
forrige
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
næste
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
forrige
Opskrift: Den skønne italienske kylling piccata
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
næste
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill

Tilføj Din Kommentar