Opskrift: Bosniske kødboller – cufte
med tomatsovs og kartoffelmos

Opskrift: Bosniske kødboller – cufte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
400 g hakket oksekød
1 dl rasp
1 æg
0.5 dl mælk
1 løg, revet
2 fed hvidløg, revet
1 spsk. persille, finthakket
1 tsk. sennep
1 tsk. muskatnød
1 tsk. salt, peber
Mel til at rulle kødbollerne i
5 dl olie til stegning
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. mel
2 dl vand
1 ds flået tomat
1 spsk. paprika
1 spsk. oregano
1 tsk. sukker
1 tsk. salt, peber

En venlig og velsmagende familiefavorit fra Balkan

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Kødboller

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Lige som i Danmark bliver der spist rigtigt meget hakket kød på Balkanhalvøen – og dermed også i Bosnien-Hercegovina.

Her laver man nogle virkelig lækre kødboller, der hedder cufte. Hvis du synes, navnet lyder bekendt, så har du helt ret. I Tyrkiet kaldes denne type kødboller köfte, i Indien og Mellemøsten hedder det kofta og i Grækenland keftedes.

De bosniske kødboller fremstilles ofte af hakket oksekød eller somme tider en blanding af okse og gris. Man tilsætter nogle andre krydderier end i Skandinavien, men først og fremmest foregår stegningen på en anden måde:

Man former kuglerunde kødboller på størrelse med golfbolde, vender dem i mel og steger dem hurtigt i masser af olie. Herefter koges kødbollerne færdige i en tomatsovs.

I forhold til det videre forløb foreslår vi en lidt anden fremgangsmåde. I Bosnien ville man typisk bruge de rigelige mængder stegeolie til at lave sovsen af – den bliver derfor en nærende sag.

Vi hældte i stedet en halv liter olie i en mindre gryde, friterede kødbollerne 5-6 stykker ad gangen og lagde dem på fedtsugende papir. Sovsen lavede vi i en anden gryde med kun 3 spsk. olie, og herefter kogte vi kødbollerne 5 minutter i sovsen. Det er faktisk ret let.

Det mest almindelige tilbehør til cufte er kartoffelmos eller spaghetti. Savner du en god opskrift på kartoffelmos, så kig her.

De hyggelige bosniske kødboller med tomatsovs og mos er en familiefavorit overalt på Balkanhalvøen. Det bliver retten med garanti også i Danmark.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser til kødboller (minus mel og olie) grundigt sammen

2
Færdig

Form kuglerunde kødboller på størrelse med golfbolde og vend dem i mel

3
Færdig

Varm olien godt op i en mindre gryde og fritér kødbollerne 5-6 ad gangen

4
Færdig

Vend kødbollerne undervejs, så de bliver lysebrune på alle sider - i alt skal de stege max. 10 minutter

5
Færdig

Læg kødbollerne på fedtsugende papir og kassér olien

6
Færdig

Varm olivenolie til sovs i en anden gryde og steg løg og hvidløg, til de bliver bløde og blanke - ca. 10 minutter

7
Færdig

Rør melet ud i løgene, til det er helt opslugt

8
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og kog godt igennem - ca. 10 minutter

9
Færdig

Blend sovsen, så den bliver jævn i konsistensen

10
Færdig

Læg kødbollerne i sovsen og varm igennem - ca. 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Espresso Martini med Galliano
forrige
Opskrift: Espresso Martini med Galliano
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
næste
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
Opskrift: Espresso Martini med Galliano
forrige
Opskrift: Espresso Martini med Galliano
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
næste
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat

Tilføj Din Kommentar