Ingredienser
-
1 kg bagekartofler, skrællede
-
1 dl mælk
-
25 g smør
-
2 tsk. salt
-
2 æggeblommer
-
1 dl kogevand
Et par ord om vores opskrift
Mange opskrifter på kartoffelmos foreslår store mængder smør og mælk. Det er også vældig lækkert, men det både mætter og feder voldsomt – og det er fuldkommen unødvendigt.
Denne opskrift giver en perfekt kartoffelmos, som er let og luftig. Desuden smager den mere af kartoffel, fordi vi udnytter kogevandet.
Den cremede “lækkerhed” kommer fra et par æggeblommer, som erstatter halvdelen af den normale mængde smør. Genialt tilbehør til alle gryderetter og brændende kærlighed.
Ingredienser
1 kg bagekartofler, skrællede | |
1 dl mælk | |
25 g smør | |
2 tsk. salt | |
2 æggeblommer | |
1 dl kogevand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartoflerne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter |
2
Færdig
|
Gem lidt af kogevandet |
3
Færdig
|
Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter |
4
Færdig
|
Brug håndmikseren til at findele rodfrugterne og hæld mælkeblandingen + æggeblommer i, mens du pisker |
5
Færdig
|
Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt |