Opskrift: Den perfekte kartoffelmos
med æg, smør og kogevand

0 0
Opskrift: Den perfekte kartoffelmos

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg bagekartofler, skrællede
1 dl mælk
25 g smør
2 tsk. salt
2 æggeblommer
1 dl kogevand

En god kartoffelmos er let og luftig - og ikke voldsomt fed

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Mange opskrifter på kartoffelmos foreslår store mængder smør og mælk. Det er også vældig lækkert, men det både mætter og feder voldsomt – og det er fuldkommen unødvendigt.

Denne opskrift giver en perfekt kartoffelmos, som er let og luftig. Desuden smager den mere af kartoffel, fordi vi udnytter kogevandet.

Den cremede “lækkerhed” kommer fra et par æggeblommer, som erstatter halvdelen af den normale mængde smør. Genialt tilbehør til alle gryderetter og brændende kærlighed.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg bagekartofler, skrællede
1 dl mælk
25 g smør
2 tsk. salt
2 æggeblommer
1 dl kogevand
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter

2
Færdig

Gem lidt af kogevandet

3
Færdig

Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter

4
Færdig

Brug håndmikseren til at findele rodfrugterne og hæld mælkeblandingen + æggeblommer i, mens du pisker

5
Færdig

Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
forrige
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
Opskrift: Gammeldags risalamande
næste
Opskrift: Gammeldags risalamande
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
forrige
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
Opskrift: Gammeldags risalamande
næste
Opskrift: Gammeldags risalamande

Tilføj Din Kommentar