Ingredienser
-
4 æg
-
4 spsk. cremefraiche
-
2 spsk. majonæse
-
0.75 spsk. karry
-
0.5 tsk. salt
-
1 bæger karse
Et par ord om vores opskrift
Æggesalat er en herlig opfindelse fra de gode, gamle dage, før verden gik af lave: Hårdkogte æg hakkes og røres i en cremet karrydressing med rigelig karse.
De fire grundelementer – æg, dressing, karry og karse – smager forrygende godt sammen. Dertil kommer, at æggesalaten smagsmæssigt passer godt til både en mad med skinke eller hamburgerryg og som salat til karrysild.
Æggesalat er samtidig noget af det bedste, du kan fylde i en klassisk sandwich med hvidt sandwichbrød.
Nogen bruger gurkemeje i dressingen for at få den gulere, men er der egentlig nogen grund til det? I vores optik behøver en æggesalat ikke at være mørkegul. Som krydderi i æggesalaten er karry (og salt) nok.
Selve dressingen bliver lidt mere lind, hvis du rører den af en blanding af cremefraiche og majonæse. Cremefraichen tilføjer desuden æggesalaten et lille, tiltrængt pift af friskhed.
Karse må du ikke spare på. Du kan faktisk ikke putte for meget karse i en æggesalat. Den let pebrede karse bliver her i sig selv en slags krydderi, som dog er i hård kamp mod den dominerende karry.
Perfekt hårdkogte æg laver du ved at koge æggene 7 minutter i letsaltet vand, fiske dem op af vandet og lade dem hvile i 3 minutter, før du piller dem. Blommen er nu gul og fast, men ikke smuldrende.
Du kan servere æggesalat til enhver frokost – også julefrokost og påskefrokost – og i sandwich til skovturen.
Ingredienser
4 æg | |
4 spsk. cremefraiche | |
2 spsk. majonæse | |
0.75 spsk. karry | |
0.5 tsk. salt | |
1 bæger karse |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt æggene over i koldt vand – giv dem 7 minutter, fra vandet koger – fisk dem op af vandet og lad hvile i 3 minutter, før du piller dem |
2
Færdig
|
Rør cremefraiche, majonæse, karry og salt sammen |
3
Færdig
|
Skær æggene i grove tern med en skarp kniv og rør i dressingen |
4
Færdig
|
Rør masser af karse i æggesalaten |