Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
med karry og karse

0 0
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
4 spsk. cremefraiche
2 spsk. majonæse
0.75 spsk. karry
0.5 tsk. salt
1 bæger karse

Helt klassisk æggesalat uden hokuspokus

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Æggesalat er en herlig opfindelse fra de gode, gamle dage, før verden gik af lave: Hårdkogte æg hakkes og røres i en cremet karrydressing med rigelig karse.

De fire grundelementer – æg, dressing, karry og karse – smager forrygende godt sammen. Dertil kommer, at æggesalaten smagsmæssigt passer godt til både en mad med skinke eller hamburgerryg og som salat til karrysild.

Æggesalat er samtidig noget af det bedste, du kan fylde i en klassisk sandwich med hvidt sandwichbrød.

Nogen bruger gurkemeje i dressingen for at få den gulere, men er der egentlig nogen grund til det? I vores optik behøver en æggesalat ikke at være mørkegul. Som krydderi i æggesalaten er karry (og salt) nok.

Selve dressingen bliver lidt mere lind, hvis du rører den af en blanding af cremefraiche og majonæse. Cremefraichen tilføjer desuden æggesalaten et lille, tiltrængt pift af friskhed.

Karse må du ikke spare på. Du kan faktisk ikke putte for meget karse i en æggesalat. Den let pebrede karse bliver her i sig selv en slags krydderi, som dog er i hård kamp mod den dominerende karry.

Perfekt hårdkogte æg laver du ved at koge æggene 7 minutter i letsaltet vand, fiske dem op af vandet og lade dem hvile i 3 minutter, før du piller dem. Blommen er nu gul og fast, men ikke smuldrende.

Du kan servere æggesalat til enhver frokost – også julefrokost og påskefrokost – og i sandwich til skovturen.

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
4 spsk. cremefraiche
2 spsk. majonæse
0.75 spsk. karry
0.5 tsk. salt
1 bæger karse
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt æggene over i koldt vand – giv dem 7 minutter, fra vandet koger – fisk dem op af vandet og lad hvile i 3 minutter, før du piller dem

2
Færdig

Rør cremefraiche, majonæse, karry og salt sammen

3
Færdig

Skær æggene i grove tern med en skarp kniv og rør i dressingen

4
Færdig

Rør masser af karse i æggesalaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bosniske kødboller – cufte
forrige
Opskrift: Bosniske kødboller – cufte
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
næste
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
Opskrift: Bosniske kødboller – cufte
forrige
Opskrift: Bosniske kødboller – cufte
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
næste
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here