Ingredienser
-
12 friske figner
-
1 dl lys sirup
-
0.5 dl mørk rom
-
1 spsk. mørk rom
-
Vaniljecreme
-
200 g cremefraiche 38%
-
4 tsk. vaniljesukker
-
2 tsk. mørk rom
Et par ord om vores opskrift
Der er kun godt at sige om friske figner. De er fyldt med gode sager som kalium, A- og K-vitamin, de indeholder masser af fibre, og de er forbløffende fattige på kalorier.
Se også vores opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer
Derfor er der mange gode grund til at bruge friske figner til at lave den pragtfulde, klassiske dessert: Brændte figner. Den allerbedste grund er dog, at smagen er langt mere interessant end i dem, du kan købe på dåse.
Det tager ca. 30 minutter, fra du begynder at halvere fignerne, til du kan sætte de lune, brændte figner på bordet. Det meste af tiden går med at stege fignerne i sirup, så frugternes høje vandindhold fordamper.
Først til allersidst hælder du rom over fignerne og stikker ild til – voila: Brændte figner. En rigtig voksendessert, men ikke spor sprittet, bare rolig.
Vi foreslår at servere en nem lille vaniljecreme til, rørt af cremefraiche, vaniljesukker og et nip rom. Tro os, det smager ikke så ringe endda.
En god kop kaffe og et lille glas mørk rom er heller ikke af vejen i denne forbindelse. Foretrækker du cognac eller brandy, kan begge dele snildt bruges – både til flambering og som ’sidevogn’ til kaffen.
Ingredienser
12 friske figner | |
1 dl lys sirup | |
0.5 dl mørk rom | |
1 spsk. mørk rom | |
Vaniljecreme |
|
200 g cremefraiche 38% | |
4 tsk. vaniljesukker | |
2 tsk. mørk rom |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Halvér fignerne på langs |
2
Færdig
|
Fordel siruppen på en pande og anbring de halve figner ovenpå med kødsiden nedad - de skrumper hen ad vejen |
3
Færdig
|
Steg fignerne ved middelhøj varme i ca. 20 minutter, mens fignernes meget høje vandindhold fordamper |
4
Færdig
|
Det meste af stegetiden skal fignerne ligge med kødsiden nedad, kun 1-2 minutter undervejs vender du lige skal-siden nedad |
5
Færdig
|
Imens fignerne simrer, kan du sagtens nå at røre vaniljecremen sammen |
6
Færdig
|
Når karamellen omkring fignerne begynder at tykne, skruer du ned til lav varme - nu skal der flamberes, og det skal gå stærkt |
7
Færdig
|
Sluk for emhætten |
8
Færdig
|
Hæld rommen ud over fignerne og hæld lynhurtigt mere rom på en ske, som du sænker ned 1 cm over fignerne og sætter ild til – ilden skal helst brede sig fra skeen ned til rommen på panden |
9
Færdig
|
Lad ilden brænde ud af sig selv og rør rundt i figner og karamel |
4 Comments Skjul kommentarer
Lækker dessert, jeg brugte dog mørk sirup
Kære Hanne
Tak for ros! Mørk sirup lyder skam også dejligt – det giver, som navnet antyder, en lidt ‘mørkere’ og kraftigere smag.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Kan man fryse brændte figner?
Hej Birte
Ja, du burde kunne fryse de brændte figner i fryseposer eller tætte beholdere, når de er kølet helt af.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist