Ingredienser
-
500 g kikærter, kogte
-
1 broccolihoved
-
2 fed hvidløg
-
2 dl (koge)vand
-
1 citron, saften
-
0.5 dl olie
-
2 spsk. tahin
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Alle mennesker ved, at broccoli er noget af det sundeste, vi kan spise. Men mange undgår alligevel broccoli, fordi de hader smagen og konsistensen af den krøllede, grønne sag.
Men hurra, her kommer løsningen både for broccoli-elskere og -hadere: Broccoli hummus!
Smagen og konsistensen er 90% hummus, for det ER en hummus. Komplet med hvidløg, citron, tahin, korianderfrø, spidskommen og lidt chili. Og selv om der er blendet et helt, let kogt broccolihoved i den gode hummus, fornemmes grøntsagen mest som et frisk pift og en elegant, grøn farvenuance.
Du kan lave denne pænt store portion hummus af et par dåser kikærter. Men du kan også koge kikærterne selv – det er både sundere og billigere, og du kan oven i købet bruge det gode kogevand i retten: Sæt 250 gram kikærter i blød i rigelig vand 8-10 timer. Hæld vandet fra, hæld nyt vand over, bring kikærterne i kog (de skal lige skummes), tilsæt 1 tsk. salt og 3 laurbærblade og kog 1 time. Så let er det.
Servér broccoli hummus som dip, som det sunde indslag på en buffet, som selvstændig ret sammen med pitabrød og salat eller som ‘sovs’ på et fadfuld lækre, sprøde kartoffelpandekager.
Ingredienser
500 g kikærter, kogte | |
1 broccolihoved | |
2 fed hvidløg | |
2 dl (koge)vand | |
1 citron, saften | |
0.5 dl olie | |
2 spsk. tahin | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kikærter som angivet ovenfor og brug kogevandet herfra - eller vandet fra kikærter på dåse - til at koge broccolien i |
2
Færdig
|
Skær broccolien i små stykker og kog 7 minutter under låg |
3
Færdig
|
Knus krydderierne og blend alle ingredienser til en glat hummus |