Ingredienser
-
1 broccoli, i fine buketter og tern
-
2 gulerødder, i fine tern
-
2 æbler, i tern
-
1 rødløg, finthakket
-
1 rød peber, i tern
-
600 g kartofler, kogt i små stykker
-
300 g bacon, i strimler
-
2 spsk. solsikkekerner
-
2 spsk. græskarkerner
-
Dressing
-
0.5 citron, saft og skal
-
5 spsk. olie
-
5 spsk. piskefløde
-
1.5 spsk. sennep
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
-
2 tsk. tørret mynte
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Broccoli smager langt bedre end sit rygte. Den vanvittigt sunde grøntsag skal bare ikke være helt rå eller det modsatte. Den skal være behageligt sprød.
Mange vælger at sovse broccolisalat ind i en halvsød, meget cremet dressing. Måske for at camouflere for folk, hvad de i virkeligheden spiser?
Lad være med det! Sæt broccolien sammen med nogle lækkerier som æble og bacon, hæld en frisk og smagsfyldt dressing over og drys med kerner. Så kan alle være med.
Ingredienser
1 broccoli, i fine buketter og tern | |
2 gulerødder, i fine tern | |
2 æbler, i tern | |
1 rødløg, finthakket | |
1 rød peber, i tern | |
600 g kartofler, kogt i små stykker | |
300 g bacon, i strimler | |
2 spsk. solsikkekerner | |
2 spsk. græskarkerner | |
Dressing |
|
0.5 citron, saft og skal | |
5 spsk. olie | |
5 spsk. piskefløde | |
1.5 spsk. sennep | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt | |
2 tsk. tørret mynte | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld kogende vand over broccolistykkerne og lad stå 3 minutter |
2
Færdig
|
Hæld vandet fra og bland alle grøntsagerne |
3
Færdig
|
Ryst dressingen og bland i grøntsagerne |
4
Færdig
|
Pynt med bacon og kerner |