Ingredienser
-
Bagt græskar
-
1 hokkaido græskar
-
0.5 citron, saft og skal
-
2 spsk. olie
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
Tilbehør
-
4 dl røde linser
-
400 g rødbeder, revne
-
250 g tomater, i både
-
0.5 spidskål, fintsnittet
-
1 bdt. forårsløg, grofthakket
-
1 bdt. koriander, finthakket
-
Gomadressing
-
50 g sesamfrø
-
1 fed hvidløg
-
20 g ingefær, revet
-
5 spsk. soya
-
5 spsk. riseddike
-
3 spsk. olie
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
En Buddha bowl er en vegetarisk eller vegansk salat, der består af et overflødighedshorn af rå og tilberedte grøntsager, linser eller bønner, nødder eller frø, eventuelt frugt og en virkelig god dressing, der binder de mange forskellige elementer sammen.
En Buddha bowl er med andre ord en blandet salat, der dækker alle dine behov i et måltid – både for lækkerhed, næring, vitaminer og proteiner. Desuden er der tradition for at anrette en Buddha lidt lækkert, Instagram-venligt.
En Buddha bowl om efteråret eller vinteren må næsten pr. definition indeholde bagt græskar. Rå, revne rødbeder ligger også lige til højrebenet på denne årstid. Herudover er der frit slag: I denne opskrift har vi suppleret med røde linser, spidskål, forårsløg, tomater, et drys koriander – og den fabelagtige gomadressing, der giver hele bowlen kapow!
Ingredienser
Bagt græskar |
|
1 hokkaido græskar | |
0.5 citron, saft og skal | |
2 spsk. olie | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
Tilbehør |
|
4 dl røde linser | |
400 g rødbeder, revne | |
250 g tomater, i både | |
0.5 spidskål, fintsnittet | |
1 bdt. forårsløg, grofthakket | |
1 bdt. koriander, finthakket | |
Gomadressing |
|
50 g sesamfrø | |
1 fed hvidløg | |
20 g ingefær, revet | |
5 spsk. soya | |
5 spsk. riseddike | |
3 spsk. olie | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud |
2
Færdig
|
Skær græskarret ud i grove stykker og vend med citron, olie og krydderier |
3
Færdig
|
Bag græskarstykkerne 20 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Kogetid linser: 4 dl røde linser koges 10 minutter med 6 dl vand og et nip salt |
5
Færdig
|
Imens snitter og hakker du de øvrige grøntsager og anretter pænt på et stort fad |
6
Færdig
|
Når græskar og linser er klar, skal de også med på fadet |
7
Færdig
|
Til sidst laver du gomadressingen, som skal serveres til salaten: Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser |
8
Færdig
|
Drys med koriander og servér |