Opskrift: Buddha bowl om efteråret
med bagt græskar, rå rødbeder og gomadressing

0 0
Opskrift: Buddha bowl om efteråret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bagt græskar
1 hokkaido græskar
0.5 citron, saft og skal
2 spsk. olie
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
Peber
Tilbehør
4 dl røde linser
400 g rødbeder, revne
250 g tomater, i både
0.5 spidskål, fintsnittet
1 bdt. forårsløg, grofthakket
1 bdt. koriander, finthakket
Gomadressing
50 g sesamfrø
1 fed hvidløg
20 g ingefær, revet
5 spsk. soya
5 spsk. riseddike
3 spsk. olie
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt

Festmåltid for veganere, vegetarer - og alle andre

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Bagt græskar

  • Tilbehør

  • Gomadressing

Et par ord om vores opskrift

Del

En Buddha bowl er en vegetarisk eller vegansk salat, der består af et overflødighedshorn af rå og tilberedte grøntsager, linser eller bønner, nødder eller frø, eventuelt frugt og en virkelig god dressing, der binder de mange forskellige elementer sammen.

En Buddha bowl er med andre ord en blandet salat, der dækker alle dine behov i et måltid – både for lækkerhed, næring, vitaminer og proteiner. Desuden er der tradition for at anrette en Buddha lidt lækkert, Instagram-venligt.

En Buddha bowl om efteråret eller vinteren må næsten pr. definition indeholde bagt græskar. Rå, revne rødbeder ligger også lige til højrebenet på denne årstid. Herudover er der frit slag: I denne opskrift har vi suppleret med røde linser, spidskål, forårsløg, tomater, et drys koriander – og den fabelagtige gomadressing, der giver hele bowlen kapow!

Ingredienser

Antal personer:
Bagt græskar
1 hokkaido græskar
0.5 citron, saft og skal
2 spsk. olie
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
Peber
Tilbehør
4 dl røde linser
400 g rødbeder, revne
250 g tomater, i både
0.5 spidskål, fintsnittet
1 bdt. forårsløg, grofthakket
1 bdt. koriander, finthakket
Gomadressing
50 g sesamfrø
1 fed hvidløg
20 g ingefær, revet
5 spsk. soya
5 spsk. riseddike
3 spsk. olie
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud

2
Færdig

Skær græskarret ud i grove stykker og vend med citron, olie og krydderier

3
Færdig

Bag græskarstykkerne 20 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Kogetid linser: 4 dl røde linser koges 10 minutter med 6 dl vand og et nip salt

5
Færdig

Imens snitter og hakker du de øvrige grøntsager og anretter pænt på et stort fad

6
Færdig

Når græskar og linser er klar, skal de også med på fadet

7
Færdig

Til sidst laver du gomadressingen, som skal serveres til salaten: Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser

8
Færdig

Drys med koriander og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
forrige
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
Opskrift: Saftigt lammerack på grill
næste
Opskrift: Saftigt lammerack på grill
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
forrige
Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger
Opskrift: Saftigt lammerack på grill
næste
Opskrift: Saftigt lammerack på grill

Tilføj Din Kommentar