Opskrift: Saftigt lammerack på grill
med hvidløg, citron og timian

0 0
Opskrift: Saftigt lammerack på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 lammerack
Marinade
1 dl olie
0.5 citron, saften
1 citron, den revne skal
2 spsk. timian, pulveriseret
1 tsk. chiliflager
1.5 tsk. salt
2 fed hvidløg, knust

En udskæring på højde med lammekrone, bare meget billigere

Ingredienser

  • Marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du holder af godt lammekød, men er for nærig (eller fattig) til at investere i en lammekrone, så er lammerack et fantastisk alternativ. Det smager mindst lige så godt, men da fyren er skåret ud af tykkammen, er den lidt grovere i teksturen. Det gør vel ikke noget?

Ideen er at stege racket helt og så skære det ud i ‘slikkepinde’ bagefter (ja, dét er der nogen, der kalder de skønne gnaveben).

Vi steger lammeracket i en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger i den ene halvdel, så kødet kan hygge sig over indirekte varme på den anden halvdel. Først til sidst får kødet et par minutters direkte grillning.

Som tilbehør til lam er det altid en god idé at servere masser af iskold rosé. Supplér gerne med en dejlig kartoffelsalat med asparges, ærter og dilddressing og måske en frisk tomatsalat.

Ingredienser

Antal personer:
2 lammerack
Marinade
1 dl olie
0.5 citron, saften
1 citron, den revne skal
2 spsk. timian, pulveriseret
1 tsk. chiliflager
1.5 tsk. salt
2 fed hvidløg, knust

Sådan gør du

1
Færdig

Bland ingredienserne til marinaden og fordel over kødet i en frysepose

2
Færdig

Marinér kødet mindst 2 timer, gerne mere

3
Færdig

Steg lammeracket 35-40 minutter ved indirekte varme

4
Færdig

Steg lammeracket hurtigt på begge sider over direkte varme

5
Færdig

Lad trække 10 minutter, før racket skæres ud i ’slikkepinde’

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Buddha bowl om efteråret
forrige
Opskrift: Buddha bowl om efteråret
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
næste
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
Opskrift: Buddha bowl om efteråret
forrige
Opskrift: Buddha bowl om efteråret
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
næste
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto

2 Comments Skjul kommentarer

Opskriften – eller måske hele siden, jeg har ikke tjekket – har en kæmpe svaghed: Når man tilpasser til aktuelt antal personer og printer, svarer udskriften ikke til det antal personer, man lige har valgt. Det bør I fixe …

Hej Hans-Ole

Det kan vi godt se, det er ikke særlig heldigt.

Vi prøver at få vores tekniker til at kigge på det. I mellemtiden kan du bruge vores beregner på hjemmesiden. Den fungerer uden problemer, når der justeres op og ned i antallet af personer.

Tak for din opmærksomhed 🙂

Tilføj Din Kommentar