Ingredienser
- 2 lammerack
Marinade
- 1 dl olie
- 0.5 citron, saften
- 1 citron, den revne skal
- 2 spsk. timian, pulveriseret
- 1 tsk. chiliflager
- 1.5 tsk. salt
- 2 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Hvis du holder af godt lammekød, men er for nærig (eller fattig) til at investere i en lammekrone, så er lammerack et fantastisk alternativ. Det smager mindst lige så godt, men da fyren er skåret ud af tykkammen, er den lidt grovere i teksturen. Det gør vel ikke noget?
Ideen er at stege racket helt og så skære det ud i ‘slikkepinde’ bagefter (ja, dét er der nogen, der kalder de skønne gnaveben).
Vi steger lammeracket i en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger i den ene halvdel, så kødet kan hygge sig over indirekte varme på den anden halvdel. Først til sidst får kødet et par minutters direkte grillning.
Som tilbehør til lam er det altid en god idé at servere masser af iskold rosé. Supplér gerne med en dejlig kartoffelsalat med asparges, ærter og dilddressing og måske en frisk tomatsalat.
Sådan gør du
1 Færdig | Bland ingredienserne til marinaden og fordel over kødet i en frysepose |
2 Færdig | Marinér kødet mindst 2 timer, gerne mere |
3 Færdig | Steg lammeracket 35-40 minutter ved indirekte varme |
4 Færdig | Steg lammeracket hurtigt på begge sider over direkte varme |
5 Færdig | Lad trække 10 minutter, før racket skæres ud i ’slikkepinde’ |