Ingredienser
-
Burrata salat
-
1 æble
-
1 gulerod
-
0.25 spidskål
-
0.5 citron, saften
-
20 mynteblade
-
2 stk. burrata
-
Dressing
-
1 spsk. honning
-
1 spsk. balsamico
-
1 spsk. olivenolie
-
1 spsk. vand
-
1 tsk. kanel
-
0.25 tsk. salt
-
Honningristede nødder
-
20 hasselnødder
-
1 spsk. olivenolie
-
2 tsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Den cremede, italienske friskost burrata udgør her en skøn forret – liggende på et leje af spidskål, æble, gulerod og mynte – overhældt med en honning/kanel-dressing – og drysset med honningristede nødder.
Læs mere om den friske forret med burrata efter opskriften.
Ingredienser
Burrata salat |
|
1 æble | |
1 gulerod | |
0.25 spidskål | |
0.5 citron, saften | |
20 mynteblade | |
2 stk. burrata | |
Dressing |
|
1 spsk. honning | |
1 spsk. balsamico | |
1 spsk. olivenolie | |
1 spsk. vand | |
1 tsk. kanel | |
0.25 tsk. salt | |
Honningristede nødder |
|
20 hasselnødder | |
1 spsk. olivenolie | |
2 tsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv æble og gulerod, snit spidskål fint, vend med citronsaft |
2
Færdig
|
Pisk dressingen sammen |
3
Færdig
|
Halvér nødderne og steg et par minutter ved middelhøj varme i en gryde med olie og honning - nødderne skal blive lysebrune |
4
Færdig
|
Anret salaten i et fad med myntebladene ovenpå - anbring burrata i midten - hæld dressingen over og drys med de honningristede nødder |
Mere om burrata salat med honningristede nødder som forret
Den italienske friskost burrata er voldsomt populær i disse år, og den cremede hyggespreder er da også et rart bekendtskab.
Burrata består af en hinde af mozzarellaost (lavet på ko- eller bøffelmælk) og et fyld bestående af fløde og strimlet mozzarella. Når du skærer i den runde ost, flyder alt det lækre indeni ud.
Burrata har en ret neutral smag og skal helst ledsages af nogle sprøde grøntsager og en dressing med syre i. Ofte serveres burrata med tomater, frisk basilikum, olie, salt og peber – som den velkendte italienske tomatsalat caprese.
Vi foreslår en lidt anden, marokkansk inspireret anretning: En salat bestående af æble, gulerod og spidskål, der er vendt i citronsaft. På denne salat anbringes friske mynteblade og burrata, som overhældes med en honning/kaneldressing og drysses med honningristede nødder.
Burrata-salaten er sund, sprød og fyldt med gode smage, der giver den neutrale burrata det nødvendige modspil.
Brug salaten som forret, som frokost eller som et af indslagene på en grøn buffet,