Opskrift: Burrata salat med honningristede nødder som forret

0 0
Opskrift: Burrata salat med honningristede nødder som forret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Burrata salat
1 æble
1 gulerod
0.25 spidskål
0.5 citron, saften
20 mynteblade
2 stk. burrata
Dressing
1 spsk. honning
1 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
1 tsk. kanel
0.25 tsk. salt
Honningristede nødder
20 hasselnødder
1 spsk. olivenolie
2 tsk. honning
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Burrata salat

  • Dressing

  • Honningristede nødder

Et par ord om vores opskrift

Del

Den cremede, italienske friskost burrata udgør her en skøn forret – liggende på et leje af spidskål, æble, gulerod og mynte – overhældt med en honning/kanel-dressing – og drysset med honningristede nødder.

Læs mere om den friske forret med burrata efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Burrata salat
1 æble
1 gulerod
0.25 spidskål
0.5 citron, saften
20 mynteblade
2 stk. burrata
Dressing
1 spsk. honning
1 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
1 tsk. kanel
0.25 tsk. salt
Honningristede nødder
20 hasselnødder
1 spsk. olivenolie
2 tsk. honning
4 fra 19 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Riv æble og gulerod, snit spidskål fint, vend med citronsaft

2
Færdig

Pisk dressingen sammen

3
Færdig

Halvér nødderne og steg et par minutter ved middelhøj varme i en gryde med olie og honning - nødderne skal blive lysebrune

4
Færdig

Anret salaten i et fad med myntebladene ovenpå - anbring burrata i midten - hæld dressingen over og drys med de honningristede nødder

Mere om burrata salat med honningristede nødder som forret

Den italienske friskost burrata er voldsomt populær i disse år, og den cremede hyggespreder er da også et rart bekendtskab.

Burrata består af en hinde af mozzarellaost (lavet på ko- eller bøffelmælk) og et fyld bestående af fløde og strimlet mozzarella. Når du skærer i den runde ost, flyder alt det lækre indeni ud.

Burrata har en ret neutral smag og skal helst ledsages af nogle sprøde grøntsager og en dressing med syre i. Ofte serveres burrata med tomater, frisk basilikum, olie, salt og peber – som den velkendte italienske tomatsalat caprese.

Vi foreslår en lidt anden, marokkansk inspireret anretning: En salat bestående af æble, gulerod og spidskål, der er vendt i citronsaft. På denne salat anbringes friske mynteblade og burrata, som overhældes med en honning/kaneldressing og drysses med honningristede nødder.

Burrata-salaten er sund, sprød og fyldt med gode smage, der giver den neutrale burrata det nødvendige modspil.

Brug salaten som forret, som frokost eller som et af indslagene på en grøn buffet,

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Cremet kartoffelsuppe med asparges og ærter
forrige
Opskrift: Cremet kartoffelsuppe med asparges og ærter
Grov guacamole-salat
næste
Opskrift: Grov guacamole-salat
Cremet kartoffelsuppe med asparges og ærter
forrige
Opskrift: Cremet kartoffelsuppe med asparges og ærter
Grov guacamole-salat
næste
Opskrift: Grov guacamole-salat

Tilføj Din Kommentar