Ingredienser
-
4 butterdejsplader
-
Tapenade
-
180 g sorte oliven
-
2 spsk. kapers
-
2 saltede ansjoser
-
1 fed hvidløg
-
1 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. timian
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 dl olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Hvad serverer man for gæsterne, mens de står og nipper til en drink og venter på, at middagen er klar, og der bliver kaldt til bords…?
Det må ikke fylde for meget i maven, for der skal jo være plads til al den gode mad. Det skal være noget, alle kan lide, men det må ikke være så kraftigt i smagen, at det tager pippet fra drinken. Det skal være næsten lige så let at lave som at åbne en pose peanuts (eller riste sine egne saltede peanuts).
Her kommer disse nemme butterdejssnegle ind som en genial løsning. Om du kalder dem for en snack eller en appetizer, må du selv bestemme. De smager dejligt og er let sprøde, når de lige er bagt.
Se også opskriften på en dejlig velkomstdrink med hyldeblomst (med og uden alkohol).
Ud af denne portion får du 75-80 stk. Det kan lyde af meget, men butterdejssneglene er så fnuglette, at man nemt når at hapse 8-10 stykker, før man har set sig om.
Ingredienser
4 butterdejsplader | |
Tapenade |
|
180 g sorte oliven | |
2 spsk. kapers | |
2 saltede ansjoser | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. timian | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 dl olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag butterdejspladerne ud af fryseren 20 minutter, før de skal bruges |
2
Færdig
|
Rul butterdejspladerne ud til dobbelt størrelse på den lange led med en kagerulle |
3
Færdig
|
Blend alle ingredienser til tapenade til en tyk pasta |
4
Færdig
|
Smør tapenade til kant på butterdejspladerne |
5
Færdig
|
Rul pladerne sammen til roulader med fingrene |
6
Færdig
|
Skær 1 cm tykke skiver |
7
Færdig
|
Bag på bagepapir 18 minutter midt i en 200 g varm ovn – de hæver en smule |