Opskrift: Sund mørbradgryde uden fløde
- med champignoner og paprikasovs

0 0
Opskrift: Sund mørbradgryde uden fløde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt, peber
2 fed hvidløg
2 løg
1 squash
250 g champignoner
200 g tomater
1 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Peber
3 spsk. majsstivelse
0.5 l vand

En dejlig gryderet næsten uden fedt og E-stoffer

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Mørbradgryde er en gammel dansk klassiker – rigtig mormormad – især når den er lavet med bacon, cocktailpølser og piskefløde. Det smager aldeles pragtfuldt, og her på Spicy Twist finder du naturligvis også en version af denne livret: Krydret mørbradgryde.

Men synderligt sundt er det jo ikke med alt dette kød og fedt. Derfor foreslår vi nu en langt sundere udgave, hvor det eneste fedtstof er 2 spsk. olie. Resten af gryderetten består af mager mørbrad, masser af sunde grøntsager og en skøn paprikasovs jævnet med majsstivelse. Det er en ret, du sagtens kan spise, selv om du er på slankekur.

I denne mørbradgryde har vi brugt squash, markchampignon og friske tomater. Men du kan naturligvis også vælge at snitte små gulerodstern i, aubergine i tynde skiver, bønner eller andre favoritgrøntsager. Spidskommen kan skiftes ud med korianderfrø eller kardemomme.

Som tilbehør til mørbradgryde kan du servere en skål ris (her er kogeanvisninger), en dejlig kartoffelmos eller en kurvfuld hjemmebagte kuvertflutes.

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt, peber
2 fed hvidløg
2 løg
1 squash
250 g champignoner
200 g tomater
1 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Peber
3 spsk. majsstivelse
0.5 l vand
4 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Afpuds mørbraden og skær i 1,5 x 1,5 cm store stykker

2
Færdig

Krydr mørbradstykkerne med salt og peber og brun lynhurtigt i olien ved høj varme - stil til side

3
Færdig

Hak hvidløget og skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker

4
Færdig

Steg grøntsagerne ved middelvarme i samme gryde eller pande, som du brugte til mørbraden – det meste af væden fra grøntsagerne skal nå at fordampe - det tager måske 10-15 minutter

5
Færdig

Tilsæt alle krydderier og steg med 1 minut

6
Færdig

Rør majsstivelsen ud i vandet, hæld over grøntsagerne, rør rundt og skru lidt op for varmen

7
Færdig

Når grøntsager og paprikasovs småbobler, tilsætter du mørbradstykkerne og koger med 2 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Avocadomadder til brunch
forrige
Opskrift: Avocadomadder til brunch
Opskrift: Nemme butterdejssnegle
næste
Opskrift: Nemme butterdejssnegle
Opskrift: Avocadomadder til brunch
forrige
Opskrift: Avocadomadder til brunch
Opskrift: Nemme butterdejssnegle
næste
Opskrift: Nemme butterdejssnegle

Tilføj Din Kommentar