Ingredienser
-
1 stort romainesalat, revet i grove stykker
-
1 æble, i tynde både
-
75 g parmesan, i flager
-
300 g kylling, i tern
-
2 fed hvidløg
-
1 tsk. timian
-
1 citron, skallen
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Caesar’s dressing
-
0.5 citron, saften
-
1 spsk. æbleeddike
-
4 spsk. olivenolie
-
4 ansjosfileter, finthakket
-
1 æg, kogt 1 minut
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Den italienske kok Cesare Cardini opfandt efter sigende denne salat i 1920’erne i den mexicanske by, Tijuana, hvor han havde restaurant. Hans datter hævdede efterfølgende, at hendes far aldrig ville have brugt ansjoser i dressingen – han brugte Worchestersauce.
Derfor kan man måske diskutere, om denne Caesar’s Salad er den helt originale. Men dressingen smager i hvert fald hundrede gange bedre end noget, du kan købe på flaske.
I virkelighedens verden burde en Caesar’s Salad have et generøst drys friskstegte croutoner. Men dem har vi altså erstattet med krydret kylling og æble. Scusi, Cesare!
Ingredienser
1 stort romainesalat, revet i grove stykker | |
1 æble, i tynde både | |
75 g parmesan, i flager | |
300 g kylling, i tern | |
2 fed hvidløg | |
1 tsk. timian | |
1 citron, skallen | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Caesar’s dressing |
|
0.5 citron, saften | |
1 spsk. æbleeddike | |
4 spsk. olivenolie | |
4 ansjosfileter, finthakket | |
1 æg, kogt 1 minut | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anret salat, æble og parmesan i en skål |
2
Færdig
|
Bland kyllingestykker med hvidløg, timian, citronskal, salt og chili |
3
Færdig
|
Steg kyllingestykkerne et par minutter i lidt olie og hæld ned i salaten |
4
Færdig
|
Ryst ingredienserne til dressingen og hæld over salaten |
5
Færdig
|
Servér straks |