Opskrift: Caldo de pescado – spansk fiskesuppe
med hvidvin, hvid fisk og skaldyr

0 0
Opskrift: Caldo de pescado – spansk fiskesuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fiskesuppe
500 g rå rejer med skal
3 spsk. olivenolie
0.5 l hvidvin
2 dl vand
1 tsk. salt
0.25 tsk. cayennepeber
Fyld
3 spsk. olivenolie
1 stort løg
4 fed hvidløg
4 store tomater
1 rød peberfrugt
1 tsk. salt
0.25 tsk. cayennepeber
1 kg muslinger
500 g fast, hvid fisk
Persille

Den skønne havfriske fiskesuppe er et sandt festmåltid

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fiskesuppe

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Fiskesuppe er naturligvis en delikatesse – men det er altså også en nem måde at få brugt de forhåndenværende fisk og skaldyr. Derfor er det egentlig ikke så vigtigt, hvilken type havvæsener du propper i suppen; køb dem, der er til at betale.

Forskellen på nordeuropæisk og spansk fiskesuppe er især, at man i Spanien udnytter den rige tilgang til tomater og peberfrugter. I visse spanske provinser koger man også kartofler med i den lokale caldo de pescado (eller sopa de pescado). Vi nøjedes i stedet med at dyppe brød i suppen.

En varm, fyldig fiskesmag får du ved at bruge hele rejer med skal, hoved og hale. Selve rejerne vrider du ud af skallen – de skal kun have et par minutter til sidst. Men alt resten, rejeaffaldet, giver en fantastisk fiskefond, når du koger det 30 minutter med hvidvin og krydderier.

Du kan også bruge andre krebsdyr som hummer og jomfruhummer. Eller du kan dampe en større portion muslinger 6-7 minutter i hvidvin og bruge denne suppe.

På Gran Canaria, hvor Spicy Twist tilbragte en dejlig jul og nytår, fik vi nærmest smidt store rejer, muslinger og torsk i nakken for ingen penge. Så dét udgjorde fyldet i vores spanske fiskesuppe, som blev hovedattraktionen nytårsaften.

Suppen kogte vi som sagt på rejeaffald og hvidvin. Ved siden af lavede vi en tomat- og peberfrugtestuvning. Så rørte vi de to ting sammen – og det sidste par minutter pocherede vi muslinger, rejer og fisk i tern i den skoldende suppe. MUMS!

3 kvarters arbejde, så er der serveret. En sauvignon blanc passer både i og til suppen.

Ingredienser

Antal personer:
Fiskesuppe
500 g rå rejer med skal
3 spsk. olivenolie
0.5 l hvidvin
2 dl vand
1 tsk. salt
0.25 tsk. cayennepeber
Fyld
3 spsk. olivenolie
1 stort løg
4 fed hvidløg
4 store tomater
1 rød peberfrugt
1 tsk. salt
0.25 tsk. cayennepeber
1 kg muslinger
500 g fast, hvid fisk
Persille
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Vrid rejerne ud af skallerne

2
Færdig

Varm olien op i en mindre gryde og steg rejeskallerne 2-3 minutter ved høj varme, til de har skiftet farve

3
Færdig

Hæld vin, vand og krydderier ved, læg låg på gryden og småkog 30 minutter

4
Færdig

Til fyldet varmer du olien op i en større gryde og steger de grofthakkede grøntsager langsomt, til de bliver bløde, og væden er fordampet - det tager 15-20 minutter

5
Færdig

Krydr grøntsagerne med salt og cayennepeber

6
Færdig

Stik en stavblender i grøntsagerne og mos dem groft

7
Færdig

Si rejefonden ned til grøntsagerne, rør sammen og bring i kog

8
Færdig

Rens muslingerne (kassér dem, der er åbne eller i stykker) og skær fisken i 2 x 2 cm store tern

9
Færdig

Hæld muslinger, rå rejer og fisk ned i den kogende væske (muslingerne skal helst være dækket), læg låg på gryden og kog 2 minutter ved høj varme - du skal ikke røre rundt

10
Færdig

Tag gryden af varmen og lad den stå med låg på i 5 minutter

11
Færdig

Servér fiskesuppen rygende varm med et drys finthakket persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Smagfulde lynsyltede jordskokker
forrige
Opskrift: Smagfulde lynsyltede jordskokker
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
næste
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
Opskrift: Smagfulde lynsyltede jordskokker
forrige
Opskrift: Smagfulde lynsyltede jordskokker
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
næste
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here