Ingredienser
-
1 banan
-
50 g nødder
-
5 spsk. chiafrø
-
2 spsk. kakao
-
2 spsk. honning
-
2 dl skyr
-
2 dl vand
-
1 tsk. vaniljepulver
-
Topping
-
Nødder
Et par ord om vores opskrift
På engelsk hedder denne lækkerbidsken: CHOCOLATE CHIA PUDDING. Det lyder som en mumset dessert, ikke sandt? Det er det på en måde også, for denne form for chiagrød smager præcis som noget, der er dejlig usundt. Chokolademousse for eksempel.
Men hurra: Chiagrød med chokolade og banan er overraskende nok virkelig sundt, så det er i realiteten den perfekte morgenmad for lækkermunde. Sundheden (og en god, langvarig mæthedsfornemmelse) kommer af et meget højt indhold af protein – i både chiafrø, skyr og nødder.
Faktisk er proteinindholdet så højt, at du kan bruge chiagrød med chokolade som kosttilskud i forbindelse med fysisk træning!
Banan er fyldt med nyttige vitaminer, og kakao er ren doping for din hjerne (kakao er en af de 5 essentielle brainfoods). Hvis du vælger en type vaniljepulver uden sukker, opnår du samtidig en kolesteroldæmpende, fordøjelsesfremmende og antiinflammatorisk virkning uden bivirkninger.
Som du ved, er kakao den vigtigste ingrediens i chokolade. Det er derfor, man kan tillade sig at kalde denne ret for chiagrød med chokolade, selv om der egentlig ikke er chokolade i. Masser af chokoladekager indeholder heller ikke et gram chokolade, ‘kun’ masser af den gode, sunde kakao.
En sidste, helt lavpraktisk fordel: Lav chiagrøden aftenen i forvejen og stil på køl, så er det samtidig lynhurtig morgenmad ‘on the go’.
Har du blåbær eller andre sunde bær i huset, vil de smage pragtfuldt som topping som supplement til nødder. Har du nøddeallergi, så brug mandler i stedet.
Ingredienser
1 banan | |
50 g nødder | |
5 spsk. chiafrø | |
2 spsk. kakao | |
2 spsk. honning | |
2 dl skyr | |
2 dl vand | |
1 tsk. vaniljepulver | |
Topping |
|
Nødder |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos bananen, hak nødderne groft (gem lidt til topping) |
2
Færdig
|
Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål |
3
Færdig
|
Fordel blandingen i portionsskåle eller glas |
4
Færdig
|
Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over |
5
Færdig
|
Ved servering, pynt med lidt hakkede nødder |