Opskrift: Chiagrød med jordbær og skyr
- honning og frisk basilikum

0 0
Opskrift: Chiagrød med jordbær og skyr

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 jordbær
10 friske basilikumblade
2 spsk. honning
2 dl vand
1 dl chiafrø
Topping
6 spsk. skyr
Jordbær
Basilikumblade

Sommerens skønneste bær i en lækker grød

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Chiagrød er noget af det sundeste, du kan spise. Chiafrøene er fyldt med proteiner, omega 3-fedtsyrer og mange andre gode ting – og så mætter de oven i købet dejligt.

Chiafrø har den glimrende egenskab, at de forvandler væske til en geléagtig konsistens. Så når væsken i dette tilfælde er blendede jordbær, vand og honning, får man en fornemmelse af at spise en gammeldags frugtgrød.

Retten smager næsten mere af dessert end af morgenmad, men bare rolig: Uanset om du bruger chiagrøden til det ene eller det andet, er det stadig megasundt!

Hvis du har adgang til frisk basilikum, smager det forrygende sammen med jordbær. Det lyder måske som en pudsig kombination, men mødet mellem de søde bær og den let bitre krydderurt er ren kærlighed. Har du ikke basilikum, kan du altid bruge sukkerfrit vaniljepulver.

På toppen af chiagrøden skal der skyr. Lige som chiafrø indeholder skyr masser af proteiner, og det er en både mager og mættende spise. Pynt gerne af med friske jordbær og lidt frisk basilikum.

Efter 7 timer i køleskab (fx natten over?) er din chiagrød helt perfekt. Grøden kan sagtens stå et døgn og bruges som en hurtig dessert.

Ingredienser

Antal personer:
20 jordbær
10 friske basilikumblade
2 spsk. honning
2 dl vand
1 dl chiafrø
Topping
6 spsk. skyr
Jordbær
Basilikumblade
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Blend jordbær, basilikum, honning og vand til en tynd væske

2
Færdig

Pisk chiafrøene grundigt rundt i væsken

3
Færdig

Fordel blandingen i portionsskåle eller glas

4
Færdig

Stil i køleskab mindst 7 timer, gerne natten over

5
Færdig

Ved servering, pynt med skyr, bær og basilikumblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mormors waldorfsalat
forrige
Opskrift: Mormors waldorfsalat
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
næste
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
Opskrift: Mormors waldorfsalat
forrige
Opskrift: Mormors waldorfsalat
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer
næste
Opskrift: Vietnamesiske rispapirruller med rejer

Tilføj Din Kommentar