Ingredienser
-
500 g spaghetti
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
1 grøn peberfrugt
-
250 g champignoner
-
1 tsk. salt, peber
-
2 kyllingebryster
-
2 dl pastavand
-
150 g flødeost
-
100 g soltørrede tomater
-
1 tsk. revet muskat
-
Drys
-
Parmesan
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Denne superpopulære ret er fuld af cremet velsmag, der er beregnet på at gøre alle mennesker lykkelige. Chicken spaghetti stammer fra England og USA og er et hit blandt millioner af børn og voksne – ikke mindst, fordi herlighederne nemt kan tilberedes på under 30 minutter.
Ingredienser
500 g spaghetti | |
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
1 grøn peberfrugt | |
250 g champignoner | |
1 tsk. salt, peber | |
2 kyllingebryster | |
2 dl pastavand | |
150 g flødeost | |
100 g soltørrede tomater | |
1 tsk. revet muskat | |
Drys |
|
Parmesan | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog spaghettien al dente i rigeligt letsaltet vand |
2
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme på en stor pande |
3
Færdig
|
Steg grofthakket løg, hvidløg, peberfrugt og skiveskårne svampe med salt og peber i ca. 10 minutter - løgene skal blive blanke, svampene skal smide lidt væde |
4
Færdig
|
Tilsæt kylling skåret i tykke strimler og steg med, til de lige akkurat skifter farve |
5
Færdig
|
Tilsæt pastavand og flødeost - lad småsimre i 5 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt de kogte spaghettier, soltørrede tomater og muskat - lad småsimre i et par minutter, til pastaen har opsuget det meste væde |
7
Færdig
|
Drys med lidt revet parmesan og finthakket persille |
Mere om chicken spaghetti – pasta med kylling og cremet svampesauce
Mange af tidens mest populære pastaretter udvikles i dag i England og USA, hvor hjemmekøkkenerne er ved at tabe kampen mod færdigretter, fastfood og takeaway.
Hvis børnene og de unge skal overtales til at spise mors mad (jeps, det er berklageligvis stadig mor, der laver det meste mad), skal det være mumset, cremet og ikke smage for mærkeligt. Mor forlanger til gengæld, at det skal være nemt og gå stærkt.
Chicken spaghetti rammer lige midt i denne trend. En skudefuld friskkogt pasta vendes med en mild og cremet champignonsovs fyldt med rare kyllingestykker og en smule soltørrede tomater. What’s not to like? som man siger på de kanter.
Millioner af lyksalige, engelsktalende børn og voksne skovler hver uge tonsvis af hjemmelavet chicken spaghetti indenbords – og på de dage vinder mors mad over McFastfood-restauranterne. Yippie-ki-yay!
Variationer
Dybest set kan du putte hvad som helst i en omgang chicken spaghetti, når blot sovsen er mild og cremet, og kødstykker og grøntsager er møre og hyggelige.
- Spaghetti er her et andet ord for pasta. Du kan bruge de fleste pastatyper i en omgang chicken spaghetti. Nudler og ris er også en mulighed.
- Kødet kan være kyllingebryst, kyllingefilet, kalkunstrimler, koteletter eller mørbrad skåret i strimler, kogt skinke – eller tun, rejer eller tofu, hvis det skal være en vegetarisk chicken spaghetti.
- Sovsen får sin cremede tekstur af flødeost, fløde, blå ost – eller en opbagning af mel, smør og mælk.
- Grøntsagerne er ofte champignoner, grøn peber, løg og soltørrede (semidried) tomater – men feel free til at putte andre af familiens yndlingsgrøntsager i; en pose blandede frosne grøntsager går sagtens an. I USA erstattes løg og hvidløg i mange opskrifter af løg- og hvidløgssalt.
- Krydderiet behøver ikke at være muskat – det kan sagtens være tørret timian, tørret basilikum, tørret esdragon eller en håndfuld friskhakkede krydderurter.
- Drysset på retten vil som regel være en anden type ost end den, der er i sovsen – samt måske lidt finthakket persille, basilikum eller purløg. Sprøde bacontern er også set.