• Forside
  • Kage
  • Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø

Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø

0 0
Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
150 g rugkerner
Vand
Dej
25 g gær
4 dl vand
200 g mørk chokolade, grofthakket
150 g rugmel
100 g hvedemel
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g chiafrø
3 spsk. brun farin
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
Pynt
75 g hakkede nødder

Hurtig version af Lagkagehusets berømte chokorug

Ingredienser

  • Dej

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Om det er bagerkæden Lagkagehuset, der ligefrem har opfundet chokorug – rugbrødsboller med chokolade – ved vi ikke. Men de sælger med stor succes en vanedannende version af det lækre bagværk.

Rugbrød med mørk chokolade smager overraskende godt. Normalt er vi jo vant til, at rugbrød er noget, vi klasker salt pålæg som leverpostej og spegepølse ovenpå, men alle, der har smagt et stykke rugbrød med pålægschokolade, med honning, med rosiner (eventuelt alle 3 ting på én gang!), ved, at rugbrød også er genialt til en svingom i sødt selskab.

Rugbrødsboller med chokolade er så saftige og mumsede, at de slet ikke behøver pålæg. Du spiser dem, som de er, som et hyggeligt mellemmåltid eller en snack.

Faktisk betyder bollernes høje indhold af protein, fibre og kerner, at du sagtens kan tillade dig at spise chokorug som morgenmad. Der er en smule sukker i dejen, men det opvejes klart af sundhedsværdien i fuldkornsrug, chiafrø og mørk kakao.

Se også vores opskrift på sund chiagrød med chokolade og banan

Vi har valgt at lave en hurtig version af de skønne rugbrødsboller. I stedet for at bruge surdej, som kræver 12-24 timers hævning, anvender vi 25 g gær, som kan nøjes med 1 times hævning.

Dejen hæver direkte i muffinsforme (eller som klatter sat på et stykke bagepapir) og bagefter skal bollerne bare have 35 minutter i en 200 grader varm ovn. Opskriften tager altså under 1 time fra start til slut.

Lækkert, hurtigt, nemt og ret sundt – undskyld, what’s not 2 like?

Ingredienser

Antal personer:
150 g rugkerner
Vand
Dej
25 g gær
4 dl vand
200 g mørk chokolade, grofthakket
150 g rugmel
100 g hvedemel
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g chiafrø
3 spsk. brun farin
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
Pynt
75 g hakkede nødder
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog rugkernerne 5 minutter i vand, der lige dækker - hæld vandet fra

2
Færdig

Opløs gær i vand og rør sammen med kogte rugkerner og de øvrige ingredienser til en lind dej

3
Færdig

Pensl muffinsforme med lidt olie, fordel dejen heri og drys med hakkede nødder

4
Færdig

Alternativt kan du sætte klatter af dej direkte på et stykke bagepapir

5
Færdig

Lad hæve 1 time tildækket

6
Færdig

Bag 35 minutter på næstnederste rille i en 200 g varm ovn

7
Færdig

Lad rugbrødsbollerne afkøle i formene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kylling-med-groen-karry-og-boennespirer
forrige
Opskrift: Kylling med grøn karry og bønnespirer
Sushi-bowl-med-teriyaki-laks-spinat-og-avocado
næste
Opskrift: Sushi-bowl med teriyaki-laks, spinat og avocado
Kylling-med-groen-karry-og-boennespirer
forrige
Opskrift: Kylling med grøn karry og bønnespirer
Sushi-bowl-med-teriyaki-laks-spinat-og-avocado
næste
Opskrift: Sushi-bowl med teriyaki-laks, spinat og avocado

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Lis

Du kan prøve at erstatte 25 gram gær med 1,5 dl surdej – men med surdej er du samtidig nødt til at lade dejen hæve i mindst 8 timer, gerne længere tid.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar