Opskrift: Luftigt ciabattabrød
med almindelig hvede og durum

0 0
Opskrift: Luftigt ciabattabrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
1.5 dl vand
100 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk. salt

Ciabattabrød er det geniale italienske svar på hjemmebagte franske flutes

Ingredienser

  • Fordej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

Efter sigende blev en bager fra Verona i 1982 så harm over de franske baguettes’ stigende udbredelse, at han satte sig for at kreere et italiensk modstykke.

Ciabattabrødet var født. Og det er i sandhed et genialt brød. Luftigt, sprødt, enkelt og uhyre velsmagende. Nyd det som franskbrød eller servér i stedet for flutes til maden.

Opskriften, som rækker til to brød, har vi ’lånt’ fra et ukendt dameblad. Måleforholdene sidder lige i skabet, så dem viderebringer vi med et varmt: Tak for lån, kære ukendte!

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
1.5 dl vand
100 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk. salt
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur

2
Færdig

Rør gær, vand og fordej sammen, herefter de to slags mel og salt, og ælt godt igennem

3
Færdig

Stil til hævning mindst 8 timer i køleskab

4
Færdig

Form til to let flade brød og stil til efterhævning i 1,5 time

5
Færdig

Pensl med lidt olie og bag ca. 25 minutter i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
forrige
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
Opskrift: Blomkålssuppe med baconknas
næste
Opskrift: Blomkålssuppe med baconknas
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
forrige
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
Opskrift: Blomkålssuppe med baconknas
næste
Opskrift: Blomkålssuppe med baconknas

Tilføj Din Kommentar