Ingredienser
-
Fordej
-
5 g gær
-
2.5 dl vand
-
225 g hvedemel
-
Hoveddej
-
10 g gær
-
1.5 dl vand
-
100 g durummel
-
200 g hvedemel
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Efter sigende blev en bager fra Verona i 1982 så harm over de franske baguettes’ stigende udbredelse, at han satte sig for at kreere et italiensk modstykke.
Ciabattabrødet var født. Og det er i sandhed et genialt brød. Luftigt, sprødt, enkelt og uhyre velsmagende. Nyd det som franskbrød eller servér i stedet for flutes til maden.
Opskriften, som rækker til to brød, har vi ’lånt’ fra et ukendt dameblad. Måleforholdene sidder lige i skabet, så dem viderebringer vi med et varmt: Tak for lån, kære ukendte!
Ingredienser
Fordej |
|
5 g gær | |
2.5 dl vand | |
225 g hvedemel | |
Hoveddej |
|
10 g gær | |
1.5 dl vand | |
100 g durummel | |
200 g hvedemel | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur |
2
Færdig
|
Rør gær, vand og fordej sammen, herefter de to slags mel og salt, og ælt godt igennem |
3
Færdig
|
Stil til hævning mindst 8 timer i køleskab |
4
Færdig
|
Form til to let flade brød og stil til efterhævning i 1,5 time |
5
Færdig
|
Pensl med lidt olie og bag ca. 25 minutter i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten |