Ingredienser
-
10 fileter af spegesild
-
25 g sildekrydderi
-
1 løg
-
1 dl vand
-
3 laurbærblade
-
0.5 spsk. peber, knust
-
7.5 dl lagereddike
-
0.5 kg sukker
-
Æblesalat
-
2 æbler
-
2 rødløg
-
0.5 glaskål
-
1 bdt. dild
-
3 spsk. cremefraiche
-
3 spsk. æbleedikke
-
2 spsk. sukker
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Spegesild (saltede sild) køber du hos fiskehandleren, og det er en dyr fornøjelse! Til gengæld kan du glæde dig til nogle sild, som er så fede, faste og lækre, at du aldrig vil spise dem fra glas igen.
Sildekrydderi kan du sagtens selv blande, men ærlig talt er Natur-Drogeriets blanding lige så god, og den kan du købe via nettet eller hos Matas til en fornuftig penge. For hvor tit er det lige, du har sandeltræ på krydderihylden?
Kryddersild serveres som regel med løgringe, kapers og dild. Måske en klat cremefraiche. Men du kan også prøve vores lille, sprøde æblesalat over.
Ingredienser
10 fileter af spegesild | |
25 g sildekrydderi | |
1 løg | |
1 dl vand | |
3 laurbærblade | |
0.5 spsk. peber, knust | |
7.5 dl lagereddike | |
0.5 kg sukker | |
Æblesalat |
|
2 æbler | |
2 rødløg | |
0.5 glaskål | |
1 bdt. dild | |
3 spsk. cremefraiche | |
3 spsk. æbleedikke | |
2 spsk. sukker | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start dagen i forvejen med at vande spegesildene ud - 8 timer i koldt vand |
2
Færdig
|
Bland de udvandede sild med sildekrydderi i et stort sylteglas |
3
Færdig
|
Småkog løg, vand, laurbær og peber 15 minutter |
4
Færdig
|
Kog eddike og sukker med til sidst, så sukkeret bliver opløst |
5
Færdig
|
Afkøl lagen, så den er lunken, når du hælder den over sildene |
6
Færdig
|
Marinér sildene mindst 24 timer, helst 1 uges tid eller mere |
7
Færdig
|
Æblesalat: Skær grøntsager i fine tern, hak dilden og bland med de øvrige ingredienser |
4 Comments Skjul kommentarer
Det er kun en halv opskrift når der ikke er angivet hvordan krydderiblandingen sættes sammen. Jeg søgte en opskrift ikke en henvisning til Matas. Hvad gør jeg nu med mit sandeltræ pulver.
Kære Connie
Vi er nu stadig stolte af vores opskrift, for Matas’ krydderblanding er drøngod. Men her er et forslag til, hvordan du på en let måde kan få brugt dit sandeltræ i forbindelse med sild: http://louisalorang.dk/rode-kryddersild/
Mange hilsener fra Spicy Twist
er det 10 hele eller halve sild
Kære Lars
Du skal være opmærksom på, at vi taler om fileter af spegesild – altså en særlig type saltede sild, som du nok skal til fiskehandleren for at få fat i. Om disse fileter er hele eller halve sild, må du tale med fiskehandleren om.
Mange hilsener fra Spicy Twist