Opskrift: Hjemmelavede kryddersild
med sprød æblesalat

0 0
Opskrift: Hjemmelavede kryddersild

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 fileter af spegesild
25 g sildekrydderi
1 løg
1 dl vand
3 laurbærblade
0.5 spsk. peber, knust
7.5 dl lagereddike
0.5 kg sukker
Æblesalat
2 æbler
2 rødløg
0.5 glaskål
1 bdt. dild
3 spsk. cremefraiche
3 spsk. æbleedikke
2 spsk. sukker
Peber

Overrask dine gæster med hjemmelavede kryddersild – de smager vanvittig godt

Ingredienser

  • Æblesalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Spegesild (saltede sild) køber du hos fiskehandleren, og det er en dyr fornøjelse! Til gengæld kan du glæde dig til nogle sild, som er så fede, faste og lækre, at du aldrig vil spise dem fra glas igen.

Sildekrydderi kan du sagtens selv blande, men ærlig talt er Natur-Drogeriets blanding lige så god, og den kan du købe via nettet eller hos Matas til en fornuftig penge. For hvor tit er det lige, du har sandeltræ på krydderihylden?

Kryddersild serveres som regel med løgringe, kapers og dild. Måske en klat cremefraiche. Men du kan også prøve vores lille, sprøde æblesalat over.

Ingredienser

Antal personer:
10 fileter af spegesild
25 g sildekrydderi
1 løg
1 dl vand
3 laurbærblade
0.5 spsk. peber, knust
7.5 dl lagereddike
0.5 kg sukker
Æblesalat
2 æbler
2 rødløg
0.5 glaskål
1 bdt. dild
3 spsk. cremefraiche
3 spsk. æbleedikke
2 spsk. sukker
Peber
3 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start dagen i forvejen med at vande spegesildene ud - 8 timer i koldt vand

2
Færdig

Bland de udvandede sild med sildekrydderi i et stort sylteglas

3
Færdig

Småkog løg, vand, laurbær og peber 15 minutter

4
Færdig

Kog eddike og sukker med til sidst, så sukkeret bliver opløst

5
Færdig

Afkøl lagen, så den er lunken, når du hælder den over sildene

6
Færdig

Marinér sildene mindst 24 timer, helst 1 uges tid eller mere

7
Færdig

Æblesalat: Skær grøntsager i fine tern, hak dilden og bland med de øvrige ingredienser

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
forrige
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
Opskrift: Luftigt ciabattabrød
næste
Opskrift: Luftigt ciabattabrød
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
forrige
Opskrift: Krydrede krebinetter / karbonader
Opskrift: Luftigt ciabattabrød
næste
Opskrift: Luftigt ciabattabrød

4 Comments Skjul kommentarer

Det er kun en halv opskrift når der ikke er angivet hvordan krydderiblandingen sættes sammen. Jeg søgte en opskrift ikke en henvisning til Matas. Hvad gør jeg nu med mit sandeltræ pulver.

Kære Lars

Du skal være opmærksom på, at vi taler om fileter af spegesild – altså en særlig type saltede sild, som du nok skal til fiskehandleren for at få fat i. Om disse fileter er hele eller halve sild, må du tale med fiskehandleren om.

Mange hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar