Ingredienser
-
2 lammekroner à 600 g
-
Hvidløgsmarinade
-
0.5 citron, saft og skal
-
3 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. rosmarin
-
2 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Lammekrone er lammets fineste og dyreste udskæring – og heldigvis også både den lækreste og mest elegante. Lammekronen er skåret ud af lammets ryg sammen med noget af ribbenene.
Hvis du behandler det ordentligt, bliver lammekronens regulære kød så mørt, saftigt og forrygende smagfuldt, at det føles som at spise på en fornem restaurant med en meget, meget dygtig kok bag komfuret.
Du kan godt begynde at glæde dig: Det er nemlig pærelet at tilberede en perfekt lammekrone!
- Rids fedtsiden i tern med en skarp kniv uden at skære ned i kødet – drys salt på
- Bland hvidløgs- og rosmarinmarinaden og smør på kødsiden
- Lad marinere 1 time eller meget længere
- Stegetid i alt 35 minutter, hvis kødet skal være rosa og saftigt:
- Læg lammekronerne med fedtsiden nedad på den varme grillrist og steg 25 minutter ved indirekte varme (med låget på grillen)
- Grill lammekronerne 10 minutter på alle sider direkte over de glødende briketter, så fedtlaget og kødet bliver sprødt (uden låg på grillen)
- Lad hvile 10 minutter og skær nu ‘koteletter’ ud langs benene
Tip 1: Med stegetermometer skal kødets temperatur være 65 grader, hvis det skal være gennemstegt – 62 grader for rosa – og 58 grader for rødt
Tip 2: Beregn 2-300 gram lammekrone per person (noget af det er jo ben)
Tilbehør til lammekrone kan være ovnfritter, hvide asparges og en kold bearnaise, der lykkes hver gang. Et glas saftig pinot noir er også ideelt tilbehør.
Ingredienser
2 lammekroner à 600 g | |
Hvidløgsmarinade |
|
0.5 citron, saft og skal | |
3 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. rosmarin | |
2 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag lammekronerne ud af køleskabet 1 time inden tilberedning |
2
Færdig
|
Rids fedtsiden i tern med en skarp kniv uden at skære ned i kødet – gnid salt på |
3
Færdig
|
Bland hvidløgs- og rosmarinmarinaden og gnid overalt på lammekronens kød |
4
Færdig
|
Lad lammekronerne marinere 1 time eller gerne helt op til 1 døgn |
5
Færdig
|
Læg lammekronerne med fedtsiden nedad i den varme grill og steg 25 minutter ved indirekte varme |
6
Færdig
|
Flyt lammekronerne direkte over de glødende briketter og grill dem i alt 10 minutter på alle sider, så fedtlaget og kødet bliver sprødt |
7
Færdig
|
Lad lammekronerne hvile 10 minutter under et viskestykke og skær dem ud som ‘koteletter’ ned langs benene |