Opskrift: Perfekt lammekrone på grill
med hvidløg og rosmarin

0 0
Opskrift: Perfekt lammekrone på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 lammekroner à 600 g
Hvidløgsmarinade
0.5 citron, saft og skal
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt, peber

Servér lammets fineste udskæring mørt og saftigt som en toprestaurant

Ingredienser

  • Hvidløgsmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammekrone er lammets fineste og dyreste udskæring – og heldigvis også både den lækreste og mest elegante. Lammekronen er skåret ud af lammets ryg sammen med noget af ribbenene.

Hvis du behandler det ordentligt, bliver lammekronens regulære kød så mørt, saftigt og forrygende smagfuldt, at det føles som at spise på en fornem restaurant med en meget, meget dygtig kok bag komfuret.

Du kan godt begynde at glæde dig: Det er nemlig pærelet at tilberede en perfekt lammekrone!

  • Rids fedtsiden i tern med en skarp kniv uden at skære ned i kødet – drys salt på
  • Bland hvidløgs- og rosmarinmarinaden og smør på kødsiden
  • Lad marinere 1 time eller meget længere
  • Stegetid i alt 35 minutter, hvis kødet skal være rosa og saftigt:
  • Læg lammekronerne med fedtsiden nedad på den varme grillrist og steg 25 minutter ved indirekte varme (med låget på grillen)
  • Grill lammekronerne 10 minutter på alle sider direkte over de glødende briketter, så fedtlaget og kødet bliver sprødt (uden låg på grillen)
  • Lad hvile 10 minutter og skær nu ‘koteletter’ ud langs benene

Tip 1: Med stegetermometer skal kødets temperatur være 65 grader, hvis det skal være gennemstegt – 62 grader for rosa – og 58 grader for rødt

Tip 2: Beregn 2-300 gram lammekrone per person (noget af det er jo ben)

Tilbehør til lammekrone kan være ovnfritter, hvide asparges og en kold bearnaise, der lykkes hver gang. Et glas saftig pinot noir er også ideelt tilbehør.

Ingredienser

Antal personer:
2 lammekroner à 600 g
Hvidløgsmarinade
0.5 citron, saft og skal
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt, peber
3 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammekronerne ud af køleskabet 1 time inden tilberedning

2
Færdig

Rids fedtsiden i tern med en skarp kniv uden at skære ned i kødet – gnid salt på

3
Færdig

Bland hvidløgs- og rosmarinmarinaden og gnid overalt på lammekronens kød

4
Færdig

Lad lammekronerne marinere 1 time eller gerne helt op til 1 døgn

5
Færdig

Læg lammekronerne med fedtsiden nedad i den varme grill og steg 25 minutter ved indirekte varme

6
Færdig

Flyt lammekronerne direkte over de glødende briketter og grill dem i alt 10 minutter på alle sider, så fedtlaget og kødet bliver sprødt

7
Færdig

Lad lammekronerne hvile 10 minutter under et viskestykke og skær dem ud som ‘koteletter’ ned langs benene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Karrysild med æggesalat
forrige
Opskrift: Karrysild med æggesalat
Opskrift: Espresso Martini med Galliano
næste
Opskrift: Espresso Martini med Galliano
Opskrift: Karrysild med æggesalat
forrige
Opskrift: Karrysild med æggesalat
Opskrift: Espresso Martini med Galliano
næste
Opskrift: Espresso Martini med Galliano

Tilføj Din Kommentar