Ingredienser
-
1 kylling
-
4 spsk. olivenolie
-
6 store løg, i kvarter
-
6 fed hvidløg, grofthakket
-
1 bdt. timian eller 2 spsk. tørret timian
-
5 dl rosévin
-
4 dl hønsebouillon
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Ofte er sydeuropæisk mad ganske enkel, fordi man blot udnytter smagen i de gode, lokale råvarer. Denne franskinspirerede ret er derfor uhyre simpel, men kræver til gengæld, at du indkøber en god kylling og noget hæderlig rosévin – samt et appetitligt flutes til at dyppe i suppen.
Kyllingen bruner du hel, tilsætter løg, hvidløg og timian og hælder vin og bouillon over. Efter 1 time er der mad. Kan det være enklere?
Det er næppe mad for mindre børn, da smagen af vin går tydeligt igennem. Men for alle, der kan lide vin i mad, er det mums.
Del den kogte kylling i 4 og servér i dybe tallerkener med de kogte løg og suppen. Heri dypper du flutes – men husk også skeer, så du og dine medspisere kan få al den dejlige sky med. Hvis du synes, det bliver for enkelt, kan du også lige lave en salat med bønner, tomater, skalotteløg og en sennepsdressing.
Ingredienser
1 kylling | |
4 spsk. olivenolie | |
6 store løg, i kvarter | |
6 fed hvidløg, grofthakket | |
1 bdt. timian eller 2 spsk. tørret timian | |
5 dl rosévin | |
4 dl hønsebouillon | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen og dup den tør |
2
Færdig
|
Krydr kyllingen indvendigt med salt og peber |
3
Færdig
|
Brun kyllingen godt af på alle sider i den gryde, den skal koges |
4
Færdig
|
Krydr kylling udvendigt med salt og peber |
5
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og bring i kog |
6
Færdig
|
Kog under låg ved svag varme i 1 time |