Opskrift: Coq au vin med rosévin
hvidløg og timian

0 0
Opskrift: Coq au vin med rosévin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
4 spsk. olivenolie
6 store løg, i kvarter
6 fed hvidløg, grofthakket
1 bdt. timian eller 2 spsk. tørret timian
5 dl rosévin
4 dl hønsebouillon
Salt, peber

Smager som en lun sommeraften i Provence

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Ofte er sydeuropæisk mad ganske enkel, fordi man blot udnytter smagen i de gode, lokale råvarer. Denne franskinspirerede ret er derfor uhyre simpel, men kræver til gengæld, at du indkøber en god kylling og noget hæderlig rosévin – samt et appetitligt flutes til at dyppe i suppen.

Kyllingen bruner du hel, tilsætter løg, hvidløg og timian og hælder vin og bouillon over. Efter 1 time er der mad. Kan det være enklere?

Det er næppe mad for mindre børn, da smagen af vin går tydeligt igennem. Men for alle, der kan lide vin i mad, er det mums.

Del den kogte kylling i 4 og servér i dybe tallerkener med de kogte løg og suppen. Heri dypper du flutes – men husk også skeer, så du og dine medspisere kan få al den dejlige sky med. Hvis du synes, det bliver for enkelt, kan du også lige lave en salat med bønner, tomater, skalotteløg og en sennepsdressing.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
4 spsk. olivenolie
6 store løg, i kvarter
6 fed hvidløg, grofthakket
1 bdt. timian eller 2 spsk. tørret timian
5 dl rosévin
4 dl hønsebouillon
Salt, peber
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen og dup den tør

2
Færdig

Krydr kyllingen indvendigt med salt og peber

3
Færdig

Brun kyllingen godt af på alle sider i den gryde, den skal koges

4
Færdig

Krydr kylling udvendigt med salt og peber

5
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og bring i kog

6
Færdig

Kog under låg ved svag varme i 1 time

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
forrige
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin
næste
Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
forrige
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin
næste
Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here