Ingredienser
-
240 g kikærter, kogte
-
300 g tomater, i tern
-
3 gulerødder, hakkede
-
2 æbler, i tern
-
1 agurk, i tern
-
1 peberfrugt, i tern
-
1 rødløg, finthakket
-
1 bdt. persille, finthakket
-
Tahindressing
-
1 spsk. tahin
-
3 spsk. olie
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 fed hvidløg, knust
-
1.5 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 chili, finthakket
-
Kødet
-
3 spsk. olie
-
1 rødløg, grofthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
400 g hakket oksekød
-
0.75 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Både kikærter og hakket oksekød indeholder kolossalt meget protein, så denne madsalat er genial, hvis du træner meget.
Men kikærtesalat med hakket oksekød, sprøde grøntsager og tahindressing kan altså også ‘bare’ bruges som helt almindelig middagsmad på en hverdagsaften. Det er mad, som alle kan lide.
Kikærterne fungerer her som en fuldgyldig erstatning for den sædvanlige stivelse: Kartofler, pasta, ris, brød…
Du kan nemt bruge en dåse færdigkogte kikærter – det giver dig 240 gram kikærter. Her på Spicy Twist foretrækker vi at købe en pose tørrede kikærter, udvande en passende mængde i 12 timer og koge dem 40 minutter i frisk vand. Det er en både billigere og mere bæredygtig løsning.
Servér eventuelt tyrkisk fladbrød eller naan til, hvis salaten ikke er tilstrækkelig til 4 sultne mennesker.
Ingredienser
240 g kikærter, kogte | |
300 g tomater, i tern | |
3 gulerødder, hakkede | |
2 æbler, i tern | |
1 agurk, i tern | |
1 peberfrugt, i tern | |
1 rødløg, finthakket | |
1 bdt. persille, finthakket | |
Tahindressing |
|
1 spsk. tahin | |
3 spsk. olie | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 fed hvidløg, knust | |
1.5 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 chili, finthakket | |
Kødet |
|
3 spsk. olie | |
1 rødløg, grofthakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
400 g hakket oksekød | |
0.75 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland kikærter og grøntsager i en stor skål |
2
Færdig
|
Rør dressingen sammen og bland i salaten |
3
Færdig
|
Varm olien op på en pande og steg løg og hvidløg blanke |
4
Færdig
|
Brun kødet godt sammen med løgene og smag til med salt og peber |
5
Færdig
|
Bland kødet med salaten og servér lun |