Opskrift: Hjemmelavet corned beef (sprængt oksespidsbryst)
Let saltet, behageligt krydret og dejligt mørt oksekød

0 0
Opskrift: Hjemmelavet corned beef (sprængt oksespidsbryst)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg oksespidsbryst
3 spsk. salt
3 laurbærblade
3 nelliker
5 korn allehånde
10 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. korianderfrø

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Corned beef er en stor ting i de engelsktalende lande. Og har været det i generationer.

Man spiser corned beef til morgenmad med sine spejlæg i stedet for bacon. Man spiser corned beef til frokost i de berømte Reuben sandwich med surkål og ost. Man spiser corned beef til aftensmad med kål og kartofler.

Prøv fx corned beef I stedet for roastbeef i Danmarks bedste roastbeefsandwich.

Dybest set er corned beef sprængt, krydret oksespidsbryst. Udskæringen hedder beef brisket på engelsk. Til forskel fra vores hjemlige sprængte oksebryst bruges der ofte godt med forskellige krydderier sammen med saltet for at opnå den helt rigtige smag i kødet.

Supermarkeder i de engelsktalende lande sælger derfor corned beef-krydderblandinger sammen kødet, mens de mere magelige lækkermunde køber deres corned beef på dåse i høj eller knapt så høj kvalitet.

Det pudsige navn ’corned beef’ kommer i øvrigt af de saltkorn, der anvendes til at sprænge kødet. Man anvender typisk nitritsalt, der giver nogle smukke, lyserøde skiver. Nitrit mistænkes dog for at være sundhedsskadeligt, så det giver vi afkald på. Det kogte køds naturlige brungrå farve er måske ikke så pokkers flot, men smagen fejler ikke noget!

Tørsaltning i stedet for saltlage

Traditionelt lægger man oksespidsbrystet i en krydret saltlage i 5-7 dage og koger det herefter med endnu en håndfuld krydderier.

Alternativt kan du tørsalte kødet i 4-5 dage sammen med krydderierne, og bagefter behøver du ikke tilsætte ekstra krydderier i kogevandet. Denne metode er lidt hurtigere, lidt lettere at have med at gøre, og du sparer halvdelen af krydderierne. Kødet bliver perfekt salt, perfekt krydret og perfekt mørt.

Når oksespidsbrystet er saltet, krydret og kogt er det klar til at spise. Til morgenmad og frokost skæres kødet i tynde skiver; til aftensmad kan tykke skiver være mere passende.

Se også vores opskrift på sprængt kylling med peberrodssovs

Kogelagen fra kødet er jo en krydret oksekødssuppe. Suppen smager fantastisk med alle de typiske vintergrøntsager som selleri, pastinakker, persillerødder, gulerødder, porrer- og måske en omgang hjemmelavede kødboller og melboller. Er suppen i udgangspunktet for salt eller for krydret, kan den fortyndes med lidt vand.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg oksespidsbryst
3 spsk. salt
3 laurbærblade
3 nelliker
5 korn allehånde
10 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. korianderfrø

Sådan gør du

1
Færdig

Knus alle krydderierne til pulver og gnid ind i kød og fedt

2
Færdig

Læg oksespidsbrystet i en frysepose og sæt i en dyb tallerken i køleskabet

3
Færdig

Lad kødet marinere 4-5 dage – vend posen 2 gange i døgnet

4
Færdig

Læg kødet i en gryde og dæk med koldt vand – kassér overskydende krydderi og kødsaft i fryseposen

5
Færdig

Bring kødet i kog, fjern hvidt skum og kog 2 timer ved lav varme under låg

6
Færdig

Hvis du er i god tid, så lad gerne kødet trække i suppen i nogle timer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavede lakridsmandler
forrige
Opskrift: Hjemmelavede lakridsmandler
Port tonic - genial velkomstdrink
næste
Opskrift: Port tonic – genial velkomstdrink
Hjemmelavede lakridsmandler
forrige
Opskrift: Hjemmelavede lakridsmandler
Port tonic - genial velkomstdrink
næste
Opskrift: Port tonic – genial velkomstdrink

Tilføj Din Kommentar