Ingredienser
-
7.5 cl hvid portvin
-
7.5 cl tonic
-
1 snitte appelsin
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Der bliver drukket meget madeira på Madeira, men der bliver også kylet mange kølige drinks ned, når solen bager over den skønne, grønne klippeø.
Se også vores opskrift på passionsfrugt drink – poncha de maracujá
Blandt de populære drinks er Portonico – eller Port tonic, som den kaldes på vores breddegrader: Hvid portvin med tonic.
Her på Spicy Twists cocktailredaktion er vi inkarnerede fans af den klassiske gin & tonic, men efter at have nydt et par Port tonics i godt selskab må vi indrømme, at vores gode gamle favoritdrink har fået en seriøs konkurrent.
For det første smager en Port tonic uforskammet godt. For det andet er det faktisk rart, at alkoholstyrken er en smule lavere (portvin holder omkring 20%, mens gin ofte er 40%) – så kan man nemlig drikke nogle flere uden at blive alt for bøvet.
Port tonic har naturligvis adskillige variationsmuligheder:
- Blandingsforholdet kan være enten 1/3 portvin til 2/3 tonic eller 50/50 – vi foretrækker klart halvt af hvert
- Portvinen skal være hvid, som fås i tørre, halvtørre og søde udgaver – vi foretrækker de halvtørre
- Garnituren kan være et stykke frisk appelsin, en kvist mynte eller begge dele – vi foretrækker appelsinen, da mynte er ret dominerende
- Tonic behøver ikke at være en Schweppes – du kan også lave din egen tonic!
Som alternativ til chips kan du servere et stykke honningkage til en Port tonic. På Madeira spises der kolossale mængder af den krydrede, søde honningkage bolo de mel.
Saúde!
PS. Er det nødvendigt at sige, at Port tonic er en genial velkomstdrink ved enhver festlig lejlighed? Mild, behagelig og lynhurtig at bikse sammen.
Ingredienser
7.5 cl hvid portvin | |
7.5 cl tonic | |
1 snitte appelsin | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland ingredienserne i et pænt glas |
2
Færdig
|
Skål |