Opskrift: Sund cottage pie med kulmule og tomat

0 0
Opskrift: Sund cottage pie med kulmule og tomat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g kulmule
Salt
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler
1 dl kogevand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Tomatfyld
400 g tomater
2 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket mynte
2 spsk. havregryn
1 spsk. balsamico
1 tsk. salt, peber
1 tsk. sukker

Hvid fisk & kartoffelmos bagt i ovnen er et sikkert hit

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Kartoffelmos

  • Tomatfyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Der spises kolossalt meget cottage pie i Storbritannien. Oprindeligt bestod cottage pie af en fyldig kødsovs dækket med kartoffelmos (det er stadig meget populært), men i dag kan der gemme sig alle mulige lækkerier under låget af bagt kartoffelmos.

Fisk er oplagt at bage sammen med mosen. Både fordi det smager vanvittigt godt, men også fordi det er en utroligt nem måde at lave fisk på.

Se også vores opskrift på sund engelsk laksepie

I denne opskrift bruger vi kulmule, men det kunne for så vidt være en hvilken som helst slags hvid fisk (torsk, lyssej, mørksej, kuller…). Eller laks for den sags skyld.

Kulmulefileter leveres med skind. Det er nemt at flå af: Pres en skarp kniv ind mellem skind og kød i den ene ende af fileten, og når du har 1 cm frit skind, hiver du bare til, mens du presser kniven ned mod skindet. Lige som når du fjerner sener på en mørbrad. Det yderste, seje lag skind ryger let af.

Alternativt bager du kulmulen med skind og fjerner det på tallerkenen, mens I spiser. Keine Hexerei.

Denne cottage pie består af tre elementer:

  • Fisk – anbringes i bunden af et smurt, ildfast fad
  • Tomatfyld med tomater, løg og krydderurter (fx persille og mynte) – hældes over fisken
  • Kartoffelmos – lægges i et jævnt lag over fisk og tomat

Efter 30 minutter i ovnen har du en nem, sund og lækker fiskeret, som nok skal blive et stensikkert hit.

Ingredienser

Antal personer:
400 g kulmule
Salt
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler
1 dl kogevand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Tomatfyld
400 g tomater
2 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket mynte
2 spsk. havregryn
1 spsk. balsamico
1 tsk. salt, peber
1 tsk. sukker

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kulmulefileterne ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning og drys lidt salt på kødsiden

2
Færdig

Når fisken skal bruges, kan du evt. flå skindet af (forklaring i teksten) og skære hver filet i 4-5 stykker

3
Færdig

Anbring fisken på bunden af et smurt, ildfast fad

4
Færdig

Kartoffelmosen laver du ved at skrælle kartoflerne, skære dem i tykke skiver og koge 10 minutter i vand, der lige dækker

5
Færdig

Gem lidt kogevand og brug det, når du moser kartoflerne - tilsæt herefter salt og olie

6
Færdig

Tomatfyldet laver du ved at hakke tomaterne groft og blande med de øvrige ingredienser

7
Færdig

Øs tomatfyldet oven på fisken

8
Færdig

Bred kartoffelmosen ud øverst i et pænt lag

9
Færdig

Bag din cottage pie 30 minutter på næstnederste rille i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Cremet-blomkaal-med-kylling-og-bacon-KETO-LCHF
forrige
Opskrift: Cremet blomkål med kylling og bacon (KETO/LCHF)
Hjemmelavet figenyoghurt
næste
Opskrift: Hjemmelavet figenyoghurt på 10 minutter
Cremet-blomkaal-med-kylling-og-bacon-KETO-LCHF
forrige
Opskrift: Cremet blomkål med kylling og bacon (KETO/LCHF)
Hjemmelavet figenyoghurt
næste
Opskrift: Hjemmelavet figenyoghurt på 10 minutter

Tilføj Din Kommentar