Ingredienser
-
400 g kulmule
-
Salt
-
Kartoffelmos
-
1 kg bagekartofler
-
1 dl kogevand
-
1 tsk. salt
-
2 spsk. olivenolie
-
Tomatfyld
-
400 g tomater
-
2 rødløg, finthakket
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. hakket persille
-
2 spsk. hakket mynte
-
2 spsk. havregryn
-
1 spsk. balsamico
-
1 tsk. salt, peber
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Der spises kolossalt meget cottage pie i Storbritannien. Oprindeligt bestod cottage pie af en fyldig kødsovs dækket med kartoffelmos (det er stadig meget populært), men i dag kan der gemme sig alle mulige lækkerier under låget af bagt kartoffelmos.
Fisk er oplagt at bage sammen med mosen. Både fordi det smager vanvittigt godt, men også fordi det er en utroligt nem måde at lave fisk på.
Se også vores opskrift på sund engelsk laksepie
I denne opskrift bruger vi kulmule, men det kunne for så vidt være en hvilken som helst slags hvid fisk (torsk, lyssej, mørksej, kuller…). Eller laks for den sags skyld.
Kulmulefileter leveres med skind. Det er nemt at flå af: Pres en skarp kniv ind mellem skind og kød i den ene ende af fileten, og når du har 1 cm frit skind, hiver du bare til, mens du presser kniven ned mod skindet. Lige som når du fjerner sener på en mørbrad. Det yderste, seje lag skind ryger let af.
Alternativt bager du kulmulen med skind og fjerner det på tallerkenen, mens I spiser. Keine Hexerei.
Denne cottage pie består af tre elementer:
- Fisk – anbringes i bunden af et smurt, ildfast fad
- Tomatfyld med tomater, løg og krydderurter (fx persille og mynte) – hældes over fisken
- Kartoffelmos – lægges i et jævnt lag over fisk og tomat
Efter 30 minutter i ovnen har du en nem, sund og lækker fiskeret, som nok skal blive et stensikkert hit.
Ingredienser
400 g kulmule | |
Salt | |
Kartoffelmos |
|
1 kg bagekartofler | |
1 dl kogevand | |
1 tsk. salt | |
2 spsk. olivenolie | |
Tomatfyld |
|
400 g tomater | |
2 rødløg, finthakket | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. hakket persille | |
2 spsk. hakket mynte | |
2 spsk. havregryn | |
1 spsk. balsamico | |
1 tsk. salt, peber | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag kulmulefileterne ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning og drys lidt salt på kødsiden |
2
Færdig
|
Når fisken skal bruges, kan du evt. flå skindet af (forklaring i teksten) og skære hver filet i 4-5 stykker |
3
Færdig
|
Anbring fisken på bunden af et smurt, ildfast fad |
4
Færdig
|
Kartoffelmosen laver du ved at skrælle kartoflerne, skære dem i tykke skiver og koge 10 minutter i vand, der lige dækker |
5
Færdig
|
Gem lidt kogevand og brug det, når du moser kartoflerne - tilsæt herefter salt og olie |
6
Færdig
|
Tomatfyldet laver du ved at hakke tomaterne groft og blande med de øvrige ingredienser |
7
Færdig
|
Øs tomatfyldet oven på fisken |
8
Færdig
|
Bred kartoffelmosen ud øverst i et pænt lag |
9
Færdig
|
Bag din cottage pie 30 minutter på næstnederste rille i en 225 grader varm ovn |