Opskrift: Nem cremet grønkålssuppe
med pocheret æg og grønkålschips

0 0
Opskrift: Nem cremet grønkålssuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g smør
200 g grønkål, hakket
2 kartofler, hakket
2 gulerødder, hakket
0.25 selleri, hakket
1 porre, i skiver
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 chili, befriet for kerner og hakket
5 dl hønsekødsbouillon (2 terninger)
1 dl piskefløde
10 kapsler kardemomme, de knuste korn

Grønkålssuppe er pragtfuld vintermad med masser af smag og vitaminer

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Grønkålssuppe er rigtig mormormad. Det er sådan en ret, man i sin tid spiste i hele det danske samfund, høj som lav. Dengang var forskellen bare, at de fattige ikke havde råd til at spise dejlig fedt grisekød til – de måtte nøjes med et æg på en god dag.

I dag er det blevet mondænt ikke at spise kød hver dag. Man skal også helst bruge lokalt producerede råvarer. I de bedre kredse bekymrer man sig nemlig om CO2-udslip og den personlige sundhed.

Så i solidaritet med datidens mindrebemidlede og nutidens grønne idealister foreslår vi denne opskrift på en nem, sund og cremet grønkålssuppe med pocheret æg.

Her er alt, hvad du kan drømme om af velsmag og vitaminer. Plus proteiner. Vi lader tankerne fare tilbage til dig – kære, lille mormor…

Vil du brille lidt over for familie eller gæster, så serverer du hjemmelavede grønkålschips til!

Ingredienser

Antal personer:
25 g smør
200 g grønkål, hakket
2 kartofler, hakket
2 gulerødder, hakket
0.25 selleri, hakket
1 porre, i skiver
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 chili, befriet for kerner og hakket
5 dl hønsekødsbouillon (2 terninger)
1 dl piskefløde
10 kapsler kardemomme, de knuste korn
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg grøntsagerne i det smeltede smør, til de falder lidt sammen

2
Færdig

Hæld bouillon, fløde og kardemomme over og kog 15 minutter

3
Færdig

Blend suppen og server rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på hjemmelavede saltede peanuts
forrige
Opskrift: Hjemmelavede saltede peanuts
Opskrift på Mild og cremet blåbæryoghurt
næste
Opskrift: Mild og cremet blåbæryoghurt
Opskrift på hjemmelavede saltede peanuts
forrige
Opskrift: Hjemmelavede saltede peanuts
Opskrift på Mild og cremet blåbæryoghurt
næste
Opskrift: Mild og cremet blåbæryoghurt

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here