Ingredienser
-
25 g smør
-
200 g grønkål, hakket
-
2 kartofler, hakket
-
2 gulerødder, hakket
-
0.25 selleri, hakket
-
1 porre, i skiver
-
2 løg, hakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
1 chili, befriet for kerner og hakket
-
5 dl hønsekødsbouillon (2 terninger)
-
1 dl piskefløde
-
10 kapsler kardemomme, de knuste korn
Et par ord om vores opskrift
Grønkålssuppe er rigtig mormormad. Det er sådan en ret, man i sin tid spiste i hele det danske samfund, høj som lav. Dengang var forskellen bare, at de fattige ikke havde råd til at spise dejlig fedt grisekød til – de måtte nøjes med et æg på en god dag.
I dag er det blevet mondænt ikke at spise kød hver dag. Man skal også helst bruge lokalt producerede råvarer. I de bedre kredse bekymrer man sig nemlig om CO2-udslip og den personlige sundhed.
Så i solidaritet med datidens mindrebemidlede og nutidens grønne idealister foreslår vi denne opskrift på en nem, sund og cremet grønkålssuppe med pocheret æg.
Her er alt, hvad du kan drømme om af velsmag og vitaminer. Plus proteiner. Vi lader tankerne fare tilbage til dig – kære, lille mormor…
Vil du brille lidt over for familie eller gæster, så serverer du hjemmelavede grønkålschips til!
Ingredienser
25 g smør | |
200 g grønkål, hakket | |
2 kartofler, hakket | |
2 gulerødder, hakket | |
0.25 selleri, hakket | |
1 porre, i skiver | |
2 løg, hakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
1 chili, befriet for kerner og hakket | |
5 dl hønsekødsbouillon (2 terninger) | |
1 dl piskefløde | |
10 kapsler kardemomme, de knuste korn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg grøntsagerne i det smeltede smør, til de falder lidt sammen |
2
Færdig
|
Hæld bouillon, fløde og kardemomme over og kog 15 minutter |
3
Færdig
|
Blend suppen og server rygende varm |