Ingredienser
-
1 bdt. asparges
-
1 l hønsebouillon
-
1 kg små nye kartofler
-
2.5 dl piskefløde
-
3 spsk. majsstivelse
-
4 nye gulerødder
-
2 friske løg
-
100 g friskbælgede ærter
-
1 citron, den revne skal
-
Drys
-
Frisk esdragon
Et par ord om vores opskrift
Nyd en pragtfuld, cremet kartoffelsuppe fyldt med forårets skønne, sprøde grøntsager – asparges, friskbælgede ærter, nye gulerødder og friske løg. Dansk mad, når den er allerbedst!
Mere om den cremede kartoffelsuppe med forårsgrøntsager efter opskriften.
Ingredienser
1 bdt. asparges | |
1 l hønsebouillon | |
1 kg små nye kartofler | |
2.5 dl piskefløde | |
3 spsk. majsstivelse | |
4 nye gulerødder | |
2 friske løg | |
100 g friskbælgede ærter | |
1 citron, den revne skal | |
Drys |
|
Frisk esdragon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bræk de træede ender af aspargesene og kog enderne 10 minutter under låg i hønsebouillonen - kassér enderne |
2
Færdig
|
Skær kartoflerne i mindre, mundrette stykker og kog 10 minutter under låg i bouillonen |
3
Færdig
|
Pisk fløde og majsstivelse sammen og rør ud i bouillon og kartofler |
4
Færdig
|
Tilsæt samtidig asparges, gulerødder og friske løg skåret i mundrette stykker - kog med 5 minutter |
5
Færdig
|
Det sidste minut tilsættes ærter og citronskal |
6
Færdig
|
Drys med friske esdragonblade ved servering |
Mere om cremet kartoffelsuppe med forårsgrøntsager
Hvem siger, at en kartoffelsuppe skal være blendet helt tyktflydende…? Når de nye kartofler titter frem, skal de selvfølgelig tygges en smule for at få fornøjelse af både smag og konsistens.
Denne forårsudgave af kartoffelsuppe kan nydes fra april-maj og sommeren ud. Suppen bugner af møre, nye kartofler og sprøde forårsgrøntsager som asparges, grønærter, nye gulerødder og friske løg. Desuden et drys friske esdragonblade (som KAN erstattes af persille eller purløg).
Suppens gode, venlige smag består af tre elementer:
- Aspargesenderne, som normalt bare smides ud, koges 10 minutter i hønsebouillon – herved opnår du en mild aspargessmag i suppen
- Kartoflerne og de øvrige forårsgrøntsager afgiver naturligvis også ’grønne’ smage, når de herefter koges i suppen
- Endelig bidrager fløde og citronskal med rare mundfornemmelser i hver sin ende af smagsspektret
Kartoffelsuppens perfekt cremede konsistens kommer, når du pisker majsstivelse i fløden og rører i suppen. Efter 5 minutters kogning er suppen halvtyk og mumselækker.
Den cremede kartoffelsuppe med forårsgrøntsager har så meget af alt det gode, at suppen er yderst velegnet som en af ugens grønne retter baseret udelukkende på lokale, klimavenlige råvarer. MEN – et stykke stegt fisk, kød eller kylling vil naturligvis også smage godt til…
… og en mild hvedeøl?!
2 Comments Skjul kommentarer
Jeg synes det er de mest utrolige opskrifter
Jeg har lyst til at prøve dem allesammen
1000 tak
Hej Helle
Tak for de rosende ord. Vi rødmer af stolthed.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist