Ingredienser
-
1 kg kartofler, i mindre stykker
-
4 porrer, i tykke skiver
-
1 liter bouillon
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
1 bdt. persille
-
1 fed hvidløg
-
1 citron, skallen
-
2 pk. bacon
Et par ord om vores opskrift
I sæsonen er kartofler og porrer noget af det billigste og sundeste, vi kan spise på disse breddegrader. En cremet suppe kogt på de to dejlige grøntsager er noget, alle kan li’.
Vi foreslår en topping med bacon og gremolata (persille, citronskal, hvidløg). Skal det være rent vegetarisk, kan bacon skiftes ud med grofthakkede, saltede mandler.
Gremolata kender vi normalt som drys på osso muco milanese, men det er synd at begrænse brugen af den lækre, italienske krydderurteblanding til denne ret. Gremolata smager mildest talt forrygende på en gammeldags kartoffel/porresuppe.
Ingredienser
1 kg kartofler, i mindre stykker | |
4 porrer, i tykke skiver | |
1 liter bouillon | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
1 bdt. persille | |
1 fed hvidløg | |
1 citron, skallen | |
2 pk. bacon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kartofler og porrer møre i bouillon - ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt salt og peber og blend suppen, gerne med stavblender |
3
Færdig
|
Hak persille, hvidløg og citronskal helt fint (gremolata) |
4
Færdig
|
Steg bacon til små, sprøde firkanter |
5
Færdig
|
Top suppen med gremolata og bacon |