Ingredienser
-
1 culottesteg
-
2 spsk. olie
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. korianderfrø, knust
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Du ved det allerede: Din sous vide giver dig smeltende mørt kød. Kunsten er i virkeligheden at begrænse sig, så kødet ikke bliver FOR mørt (og lidt leveragtigt). Og du skal begrænse både tid og temperatur!
En anden kunst er at få en lige så lækker smag frem, som hvis kødet var stegt traditionelt. Her hjælper krydderier altid – OG en omhyggelig bruning til sidst for at danne den eftertragtede stegeskorpe.
Culotte og cuvette er to af oksens mere tricky udskæringer. Hvis du ikke behandler kødet korrekt, bliver det hurtigt sejt som sålelæder. Langtidsstegning eller sous vide er løsningen: I begge tilfælde bliver kødet så mørt, at du i realiteten kan skære det fra alle vinkler og få succes med det.
I denne opskrift kan du sagtens erstatte din culottesteg med en cuvette. Ja, eller med en kamsteg. Vægten på stegen betyder ikke så meget.
Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.
Ingredienser
1 culottesteg | |
2 spsk. olie | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. korianderfrø, knust | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rids culottens fedtlag i ruder med en skarp kniv |
2
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser til en pasta, som du gnider stegen med |
3
Færdig
|
Pak i vakuum og giv stegen 6-7 timer ved 55 grader |
4
Færdig
|
Brun stegen godt af på alle sider på en pande, under grillen i ovnen eller i en udendørs grill. |