Ingredienser
-
20 g smør
-
2 spsk. olivenolie
-
1 dl madeira
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
På en tiltrængt vinterrejse til den skønne, grønne, portugisiske ø med det venlige klima – Madeira – fik vi serveret en velhængt bøf med den lækreste sauce til.
Saucen mindede om en ganske mild rødvinssauce uden skarpe kanter – den føltes som en kærlig og behagelig omfavnelse af det rosastegte kød.
Heldigvis forstod tjeneren engelsk. Da vi spurgte, hvordan den dejlige sauce monstro var fremstillet, smilede han bredt og lignede grangiveligt én, der var ved at overlade os nøglerne til den portugisiske nationalbank.
Venner, dén sauce er lettere at lave end at koge et æg, lod han forstå.
Hemmeligheden er, som følger: Man steger et par bøffer (eller mørbradbøffer) i en blanding af smør og olivenolie (rigeligt af begge dele). Når bøfferne er færdige, lægger man dem til hvile på opvarmede tallerkener – og hælder en god sjat madeira på panden.
Madeiraen skal nu blot koges ind, så der tilbage på panden ligger et par spiseskefulde sauce pr. bøf. Det tager 3 minutter!
Med andre ord: Den skønneste (og nemmeste) madeirasauce består ganske enkelte af – indkogt madeira!
Ingredienser
20 g smør | |
2 spsk. olivenolie | |
1 dl madeira | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg dine bøffer, mørbradbøffer eller andet mørt kød i smør og olivenolie - sørg for at krydre kødet godt med salt og peber |
2
Færdig
|
Når kødet er færdigstegt, stilles det til side på opvarmede tallerkener |
3
Færdig
|
Hæld madeira på panden og kog ind ved høj varme, til der blot er et par spiseskefulde sauce tilbage pr. bøf |
4
Færdig
|
Bom apetite! |