Ingredienser
-
25 g gær
-
1 tsk. salt
-
1 dl yoghurt
-
2 dl vand
-
200 g hvedemel
-
175 g speltmel
-
Sesamfrø
Et par ord om vores opskrift
Fra de store burgerkæder er vi vant til, at burgerbollen blot er noget, vi tygger lige igennem for at nå ind til bøf, bacon og ost. Og en time efter er vi sultne igen.
Industrifremstillede burgerboller er bagt med det tarveligste mel, masser af hævemiddel og sukker. Denne parodi på brød er vel egentlig mest forurenet luft i fast form, og det gør bestemt ikke noget godt for vores fordøjelse.
Hvorfor ikke i stedet bage en burgerbolle, din mave har godt af at spise – og som stadig er så blød, luftig og neutral, at den lader dit lækre fyld spille hovedrollen?
Denne opskrift er et godt bud på Danmarks bedste burgerbolle.
Se vores mange lækre opskrifter på burgere.
Ingredienser
25 g gær | |
1 tsk. salt | |
1 dl yoghurt | |
2 dl vand | |
200 g hvedemel | |
175 g speltmel | |
Sesamfrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær, salt, vand og yoghurt sammen |
2
Færdig
|
Rør og ælt melet i - dejen må gerne være en anelse fugtig |
3
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time |
4
Færdig
|
Lav 8 helt fladtrykte boller på et meldækket bord |
5
Færdig
|
Læg bollerne på bagepapir, pensl med vand og drys med sesamfrø |
6
Færdig
|
Lad efterhæve lunt og tildækket 30 minutter |
7
Færdig
|
Bag 12-15 minutter i en 225 g varm ovn |