• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Den originale Mimosa (drink) og 6 varianter

Opskrift: Den originale Mimosa (drink) og 6 varianter
- mousserende vin blandet med skønne smage

0 0
Opskrift: Den originale Mimosa (drink) og 6 varianter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
7.5 cl mousserende vin
4 cl danskvand
3.5 cl hyldeblomstkoncentrat

Servér Mimosa til brunch, som velkomstdrink eller som aperitif

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den originale Mimosa er en drink eller cocktail, som består af halvt champagne og halvt appelsinsaft. Drinken skal være opfundet omkring 1925 på Hôtel Ritz Paris og har fået navn efter de sarte, gule mimoseblomster.

Opskriften på den originale Mimosa er:

  • 7.5 cl champagne
  • 7.5 cl appelsinsaft

Mimosa serveres altid af høje, slanke champagneglas. Både champagne og saft skal være iskolde, for der skal ikke is i drinken.

Som du kan se, er alkoholstyrken i en Mimosa ret lav. Drinken er nemlig beregnet som en forfriskning til brunch, som velkomstdrink til selskaber, hvor gæsterne gerne må holde sig på benene hele aften – og til at blive serveret i luksuøse sammenhænge på femstjernede hoteller og på første klasse i fly og på tog.

Nogen foretrækker at fordoble mængden af champagne, men så er navnet ikke længere Mimosa – så hedder drinken Buck’s Fizz.

Naturligvis behøver du ikke at bruge ægte champagne i en Mimosa. Cremant, Cava, Spumante, Prosecco eller andre mousserende vine fungerer lige så godt. Sørg bare for, at vinen er brut (tør).

Der findes masser af varianter over Mimosa, fx:

  • Poinsettia: Champagne + tranebærjuice
  • Lemosa: Champagne + lemonade
  • Vermosa: Champagne + æblecider
  • Soleil: Champagne + ananasjuice
  • Megmosa: Champagne + grapejuice

På billedet ser du en hyldeblomst-Mimosa: Champagne + hyldeblomstsaftevand. Du kan se målene under Ingredienser.

Ingredienser

Antal personer:
7.5 cl mousserende vin
4 cl danskvand
3.5 cl hyldeblomstkoncentrat
3 fra 17 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld de iskolde ingredienser sammen i et højt, slank champagneglas

2
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
forrige
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
Opskrift: Kinesiske stegte ris med æg
næste
Opskrift: Kinesiske stegte ris med æg
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
forrige
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
Opskrift: Kinesiske stegte ris med æg
næste
Opskrift: Kinesiske stegte ris med æg

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here