Ingredienser
-
7.5 cl mousserende vin
-
4 cl danskvand
-
3.5 cl hyldeblomstkoncentrat
Et par ord om vores opskrift
Den originale Mimosa er en drink eller cocktail, som består af halvt champagne og halvt appelsinsaft. Drinken skal være opfundet omkring 1925 på Hôtel Ritz Paris og har fået navn efter de sarte, gule mimoseblomster.
Opskriften på den originale Mimosa er:
- 7.5 cl champagne
- 7.5 cl appelsinsaft
Mimosa serveres altid af høje, slanke champagneglas. Både champagne og saft skal være iskolde, for der skal ikke is i drinken.
Som du kan se, er alkoholstyrken i en Mimosa ret lav. Drinken er nemlig beregnet som en forfriskning til brunch, som velkomstdrink til selskaber, hvor gæsterne gerne må holde sig på benene hele aften – og til at blive serveret i luksuøse sammenhænge på femstjernede hoteller og på første klasse i fly og på tog.
Nogen foretrækker at fordoble mængden af champagne, men så er navnet ikke længere Mimosa – så hedder drinken Buck’s Fizz.
Naturligvis behøver du ikke at bruge ægte champagne i en Mimosa. Cremant, Cava, Spumante, Prosecco eller andre mousserende vine fungerer lige så godt. Sørg bare for, at vinen er brut (tør).
Der findes masser af varianter over Mimosa, fx:
- Poinsettia: Champagne + tranebærjuice
- Lemosa: Champagne + lemonade
- Vermosa: Champagne + æblecider
- Soleil: Champagne + ananasjuice
- Megmosa: Champagne + grapejuice
På billedet ser du en hyldeblomst-Mimosa: Champagne + hyldeblomstsaftevand. Du kan se målene under Ingredienser.
Ingredienser
7.5 cl mousserende vin | |
4 cl danskvand | |
3.5 cl hyldeblomstkoncentrat |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld de iskolde ingredienser sammen i et højt, slank champagneglas |
2
Færdig
|
Servér straks |