Ingredienser
-
100 g kogte kikærter
-
100 g hasselnødder
-
10 peberkorn
-
1 dl sesamfrø
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. fennikelfrø
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Dukkah – eller duqqa – er en egyptisk delikatesse, som ofte indeholder nødder og sesamfrø og forskellige krydderier. Hvad der helt præcist skal i en dukkah, er der mange meninger om. Formentlig har hver familie i Egypten sin egen opskrift, som slet ikke ligner naboens.
Dukkah laves ved at riste mange af ingredienserne og kværne dem groft i en morter eller foodprocessor. Konsistensen skal være som groft grus snarere end som et fint pulver.
Dukkah er en genial smagsgiver som drys på salater og supper, bagt i brød eller blandet med olivenolie som dip til dine fladbrød eller rå grøntsager.
I Spicy Twists udgave af dukkah bruger vi – foruden de uundgåelige nødder og sesamfrø – kikærter, spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, peber og salt. Det gør vi, fordi det typisk er ingredienser, man vil bruge i Nordafrika og Mellemøsten.
I din egen version af dukkah kan du sagtens tilføje kanel, kardemomme eller fx timian eller salvie. Solsikkekerner og græskarkerner vil også være et fint supplement.
Prøv at sige ordet for dig selv: Dukkah. Du kan næsten høre, at det er et arabisk ord for at støde ingredienser sammen. Frem med morteren…
PS. Hvis du foretrækker at koge dine kikærter frem for at købe dem på dåse, kan du blot udbløde en stor håndfuld kikærter i rigeligt vand i 10 timer. Kassér vandet, hæld frisk vand over sammen med lidt salt og kog kikærterne 40 minutter.
Ingredienser
100 g kogte kikærter | |
100 g hasselnødder | |
10 peberkorn | |
1 dl sesamfrø | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. fennikelfrø | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg kikærter og nødder på et stykke bagepapir og rist dem 15 minutter i en 180 grader varm ovn |
2
Færdig
|
Drys sesamfrøene ind sammen kikærter og nødder og rist 5 minutter mere |
3
Færdig
|
Stød krydderierne til pulver i en morter |
4
Færdig
|
Hæld kikærter, nødder og sesamfrø ned til krydderierne i morteren og stød det hele sammen – måske er du nødt til at gøre det af et par omgange |
5
Færdig
|
Konsistensen skal ende med at være som groft grus |
6
Færdig
|
Opbevar i en lukket beholder |