Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
med kikærter og varme krydderier

0 0
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g kogte kikærter
100 g hasselnødder
10 peberkorn
1 dl sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. salt

Et lækkert drys på dine salater eller dip til dine fladbrød

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter
Land:

    Ingredienser

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Dukkah – eller duqqa – er en egyptisk delikatesse, som ofte indeholder nødder og sesamfrø og forskellige krydderier. Hvad der helt præcist skal i en dukkah, er der mange meninger om. Formentlig har hver familie i Egypten sin egen opskrift, som slet ikke ligner naboens.

    Dukkah laves ved at riste mange af ingredienserne og kværne dem groft i en morter eller foodprocessor. Konsistensen skal være som groft grus snarere end som et fint pulver.

    Dukkah er en genial smagsgiver som drys på salater og supper, bagt i brød eller blandet med olivenolie som dip til dine fladbrød eller rå grøntsager.

    I Spicy Twists udgave af dukkah bruger vi – foruden de uundgåelige nødder og sesamfrø – kikærter, spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, peber og salt. Det gør vi, fordi det typisk er ingredienser, man vil bruge i Nordafrika og Mellemøsten.

    I din egen version af dukkah kan du sagtens tilføje kanel, kardemomme eller fx timian eller salvie. Solsikkekerner og græskarkerner vil også være et fint supplement.

    Prøv at sige ordet for dig selv: Dukkah. Du kan næsten høre, at det er et arabisk ord for at støde ingredienser sammen. Frem med morteren…

    PS. Hvis du foretrækker at koge dine kikærter frem for at købe dem på dåse, kan du blot udbløde en stor håndfuld kikærter i rigeligt vand i 10 timer. Kassér vandet, hæld frisk vand over sammen med lidt salt og kog kikærterne 40 minutter.

    Ingredienser

    Antal personer:
    100 g kogte kikærter
    100 g hasselnødder
    10 peberkorn
    1 dl sesamfrø
    1 tsk. spidskommen
    1 tsk. korianderfrø
    1 tsk. fennikelfrø
    1 tsk. salt
    0 fra 0 stemme

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Læg kikærter og nødder på et stykke bagepapir og rist dem 15 minutter i en 180 grader varm ovn

    2
    Færdig

    Drys sesamfrøene ind sammen kikærter og nødder og rist 5 minutter mere

    3
    Færdig

    Stød krydderierne til pulver i en morter

    4
    Færdig

    Hæld kikærter, nødder og sesamfrø ned til krydderierne i morteren og stød det hele sammen – måske er du nødt til at gøre det af et par omgange

    5
    Færdig

    Konsistensen skal ende med at være som groft grus

    6
    Færdig

    Opbevar i en lukket beholder

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

    Opskrift: Ægte fransk løgsuppe
    forrige
    Opskrift: Ægte fransk løgsuppe
    Opskrift: Kold agurkesuppe med æble
    næste
    Opskrift: Kold agurkesuppe med æble
    Opskrift: Ægte fransk løgsuppe
    forrige
    Opskrift: Ægte fransk løgsuppe
    Opskrift: Kold agurkesuppe med æble
    næste
    Opskrift: Kold agurkesuppe med æble

    Tilføj Din Kommentar