Opskrift: Ægte fransk løgsuppe
med grillede ostebrød

0 0
Opskrift: Ægte fransk løgsuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg løg
3 fed hvidløg
50 g smør
1 spsk. timian
10 peberkorn
5 laurbærblade
1 dl vin (rød, hvid eller rosé)
1 l bouillon (okse-, hønse- eller grøntsags-)
Ostebrød
6 skiver brød
150 g Vesterhavsost

Billig og sund forret, der smager som på en fransk bistro

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

  • Ostebrød

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad ingen bilde dig ind, at man hurtigt bikser en ægte fransk løgsuppe sammen. Det er pure løgn. Først skal du pille 1 kg løg og skære dem i tynde skiver. Så skal du småstege løgene i 1 times tid, til de er lysebrune og karamelliserede. Så skal suppen koges færdig i 20 minutter med krydderier, vin og bouillon. Og imens skal du lige lave ostebrød.

Nej, en fransk løgsuppe tager i omegnen af 2 timer at tilberede. Men så smager den altså også som på en parisisk bistro med rødternede duge og Edith Piaf syngende i baggrunden. Mums!

Løgsuppe er billig mad, for suppen består primært af løg og bouillon. Og selv om løgene skal steges i smør, og der skal ost på de grillede brødskiver, så er løgsuppe altså også ganske sundt.

Franskmænd kan noget helt særligt med billige, almindelige råvarer. Tænk bare på, hvor meget mere raffineret en tarte tatin smager end en dansk æblekage med præcis de samme ingredienser. Det samme gør sig gældende med denne løgsuppe. Ved du hvorfor? Den hemmelige ingrediens er… tid! Man sparer aldrig på tiden, når man laver god mad i Frankrig.

Et par ord om ingredienserne:

De fleste af eller alle løgene i suppen skal være almindelige, gule zitauerløg. Du må gerne supplere med nogle rødløg, men ikke for mange.

I mange opskrifter anbefaler man en kombination af hvidvin og cognac for at tilføre suppen syre og kant. Efter vores erfaringer kan man lige så godt bruge et glas rødvin eller rosé, og cognac er ikke strengt nødvendigt. Hvis du alligevel gerne vil have cognac i suppen, så hæld et par spiseskefulde i sammen med vin og bouillon. Har du ikke vin i huset, så brug 3-4 spsk. æbleeddike i stedet.

Du kan benytte præcis den bouillon eller suppe, du foretrækker. Oksebouillon fungerer nøjagtigt lige så godt som hønse- eller grøntsagsbouillon.

I Frankrig ville man typisk anvende en ost i stil med gruyere på de grillede ostebrød. Men nu bor vi jo i Danmark, så hvorfor ikke bruge den geniale Vesterhavsost, der med sin dybe smag og pikante saltindhold står fantastisk til brød og suppe.

Tilbage står kun at ønske: Bon appetit!

Ingredienser

Antal personer:
1 kg løg
3 fed hvidløg
50 g smør
1 spsk. timian
10 peberkorn
5 laurbærblade
1 dl vin (rød, hvid eller rosé)
1 l bouillon (okse-, hønse- eller grøntsags-)
Ostebrød
6 skiver brød
150 g Vesterhavsost
2 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær løg og hvidløg i tynde skiver

2
Færdig

Smelt smørret i en tykbundet gryde og sæt løg og hvidløg over ved mellemsvag varme

3
Færdig

Løgene skal småstege 1 times tid, til de er helt faldet sammen og så småt begynder at brænde på - rør rundt et par gange undervejs

4
Færdig

Måske skal du skrue lidt op for varmen til sidst, mens du steger løgene færdige - de skal blive lysebrune og karamellisere

5
Færdig

Knus timian og peber til pulver og hæld ned til løgene sammen med laurbær

6
Færdig

Tilsæt vin og bouillon, bring i kog og småkog 20 minutter under låg - smag til med salt og peber

7
Færdig

Sæt brødskiverne nederst i en kold ovn ved 200 grader - efter godt 10-15 minutter er de helt tørre og sprøde

8
Færdig

Skru ovnen op til grillvarme, fordel den revne ost på brødskiverne og giv dem grill, indtil osten er smeltet

9
Færdig

Servér suppen rygende varm med en skive grillet ostebrød på toppen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
forrige
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
næste
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
forrige
Opskrift: Grønkålssmoothie – en vegansk vitaminbombe
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
næste
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Ebbe

Ægte fransk, ja, med lokale danske råvarer i bæredygtighedens navn.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar